Un utilaj nou de plombare zace nefolosit în curtea Publiserv, în timp ce se peticește manual

Piatra-Neamț are de 6 luni un nou primar, o nouă viziune despre cum se face administrație, însă la capitolul plombări suntem tot la roabă, lopată și butelie.

Și asta în timp ce în curtea Publiserv zace nefolosit un utilaj nou, de 250.000 Lei, achiziționat de fosta conducere a primăriei în urmă cu doi ani. Este vorba de o stație de asfalt mobilă, foarte utilă în această perioadă în care pe străzile orașului apar gropi în asfalt.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Utilajul este dotat cu un cuptor care prepară și omogenizează mixtura asfaltică, iar printr-un dispozitiv de turbo-suflare se acționează asupra găurilor din asfalt pe care le umple instant.

Tot mai multe primării din țară și-au achiziționat o astfel de stație de asfalt mobilă, pentru a interveni de îndată acolo unde carosabilul suferă de pe urma materialului antiderapant care atacă asfaltul.

La Piatra-Neamț, sau la #NouaPiatra – așa cum îi place primarului Carabelea să spună, nu se dorește punerea la treabă a acelui utilaj, se preferă mersul cu lopata și roaba și peticirea manuală a găurilor din asfalt, care vor ține până la primele intemperii.

Mai jos, anunțul primăriei:

Primăria pietreană, prin societatea Consiliului Local – SC Publiserv, execută zilele acestea lucrări de refacere a carosabilului mixtură asfaltică stocabilă la rece. În funcție de condițiile meteo, în zilele în care nu au fost precipitații, s-au executat și până acum astfel de lucrări în toate cartierele municipiului, pe bulevarde sau străzi mai intens circulate.

Lucrările au fost prioritizate și în funcție de sesizările primite prin intermediul aplicației PiatraNeamt CityApp. În perioada imediat următoare sunt programate lucrări, în zilele în care vremea va permite, pe străzile Gral. Dăscălescu, Progresului, Dimitrie Leonida, Aleea Ulmilor și Dărmănești.

PUBLICITATE