Un târgnemțean a accidentat un pieton. Un tânăr din Petricani omorât de propria căruță


În ziua de 11.02.2016, în jurul orei 18.40, polițiștii rutieri au fost sesizați despre faptul că în timp ce un bărbat de 27 de ani, din Petricani conducea un atelaj hipo pe drumul sătesc din localitatea Țolici, după coborârea unei pante cu inclinaţie de 10 %, a pierdut controlul vehiculului și a căzut sub căruţă.
În urma accidentului bărbatul a decedat, iar cercetările fiind continuate de polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere de culpă .

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În ziua de 11.02.2016, în jurul orei 19.00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu Neamț au fost sesizați despre faptul că pe raza localităţii Leghin a avut loc un accident, în urma căruia a rezultat rănirea unui pieton.
Din primele cercetări se pare că în timp ce un bărbat de 56 de ani, din Târgu Neamț conducea un autovehicul pe DN 15B, din direcția de mers Poiana Largului-Tg. Neamţ a surprins si accidentat un bărbat de 65 de ani, care circula pe partea carosabilă.
Ambii participanți la trafic au fost testați alcoolscopic, rezultatul conducătorului auto fiind negativ iar cel al pietonului pozitiv. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.


Având în vedere perioada de week-end, când valorile traficului rutier înregistrează creșteri, dorim să atragem atenţia asupra importanţei respectării regimului legal de viteză întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România. Poliţiştii nemțeni recomandă conducătorilor de vehicule să circule cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, să evite depăşirile riscante, iar pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule, mai ales atunci când carosabilul este umed.

ÎNAINTE DE A PLECA LA DRUM:

Verificaţi starea autovehiculului, asiguraţi-vă de buna funcţionare a frânei de serviciu, a celei de mână, a instalaţiilor de iluminare-semnalizare! Nu uitaţi triunghiurile reflectorizante şi trusa medicală de prim-ajutor! Folosiţi corect luminile pe timp de zi, de noapte sau ploaie abundentă! Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule! Oboseala la volan vă poate fi fatală! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri. Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.

PUBLICITATE