Un tânăr din Piatra-Neamț va traversa pe motocicletă cel mai adânc lac din lume

În premieră, doi români vor porni într-o cursă pe gheaţă, pe lacul Baikal din Siberia. Timp de două săptămâni vor conduce o motocicletă cu ataş, alături de alte 14 echipe din toată lumea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În luna martie, doi prieteni vor pleca în aventura vieții lor. Vlad Grigore și Alexandru Agatinei formează prima echipa de români care va participa la The Ice Run, o aventură extremă care înseamnă, pe scurt, traversarea unor zone înghețate din Siberia pe o … motocicletă. Începând de pe 10 martie, Vlad Grigore (32 ani, din Bucureşti) şi Alexandru Agatinei (28 ani, din Piatra Neamţ) vor parcurge aproximativ 800 de kilometri pe gheaţă spre Severobaikalsk, zonă din care se vor întoarce la Irkutsk prin pădure şi pe albiile râurilor îngheţate.

Cei doi români fac parte din comunitatea “Today you can do anything”, a cărei scop este depășirea limitelor.

Scopul competiției este oprirea despăduririlor din zonele tropicale. Cauza internațională este reprezentată de Cool Earth, organizație ce lucrează cu oamenii din comunitățile zonelor tropicale, pentru a opri efectele dezastruase ale despăduririlor.

Cool Earth susține cauzele caritabile, așadar fiecare echipă poate alege o cauză locală pe care să o susțină. Vlad și Alexandru au ales cauza unui ONG din Piatra Neamț numit Comunitatea Noastră, ce luptă pentru cauze sociale.

Mai multe puteți citi – AICI

PUBLICITATE