Un tânăr din Neamţ a minţit că are 4 copii bolnavi și a strâns donaţii de peste 78.000 de lei

Un tânăr în vârstă de 27 de ani, din Neamţ, a fost reţinut de poliţiştii din Botoşani după ce ar fi comis infracţiunea de înşelăciune, reuşind să strângă aproape 78.000 de lei. Acesta se folosea de datele altei persoane şi cerea donaţii pentru o cauză umanitară falsă, pretinzând că are 4 copii bolnavi care au nevoie de tratament scump în străinătate.

Potrivit IPJ Botoșani, ieri, 17 mai, polițiștii au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr, de 27 de ani, din județul Neamț, bănuit de comiterea infracțiunii de înșelăciune.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Din cercetări, a reieșit faptul că acesta, folosindu-se de datele altei persoane, ar fi solicitat donații pentru o cauză umanitară, prezentându-se drept tată a patru copii, cu probleme medicale, care necesitau tratament într-o altă țară.

Tânărul ar fi prezentat fotografii și acte medicale ce conțineau date nereale și ar fi contactat mai multe persoane, atât fizice cât și juridice, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanță, pe care le-ar fi convins să efectueze viramente bancare în conturile puse la dispoziție de acesta.

Valoarea prejudiciului creat prin activitatea infracțională a fost estimat la 78.000 de lei.

La data de 16 mai, polițiștii botoșăneni, cu sprijinul celor din cadrul Inspectoratului Județean Neamț au pus în executare 5 mandate de percheziție domiciliară, la locuința persoanei bănuită de comiterea faptei, precum și la alte locații pe care acesta le folosea, din județul Neamț.

În urma activităților desfășurate la locațiile vizate au fost identificate și ridicate mai multe bunuri care prezintă interes în cauză, respectiv telefoane mobile, cartele telefonice, carduri bancare , înscrisuri privind  plăți, înscrisuri privind mesaje în scop umanitar, documente în limba germană privind cazul umanitar prezentat, etc.

Tânărul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Activitatea de documentare a activității infracționale a fost realizată cu sprijinul Biroului de Analiză a Informației Botoșani și a polițiștilor de investigații criminale din cadrul I.P.J. Cluj și I.P.J. Iași.

PUBLICITATE