Un tânăr din Neamț a luat din microbuz un troler plin cu stupefiante

Caz inedit de trafic internațional de droguri descoperit de Procurorii şi poliţiştii de la Combaterea Criminalităţii Organizate, după ce un tânăr din Neamț a luat din microbuzul care l-a adus în țară un troler nerevendicat.

Potrivit Antena 3, în luna februarie 2023, printre călătorii unui microbuz al unei firme de transport internaţional de persoane se afla şi un tânăr din Neamț, care se întorcea acasă din străinătate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Autovehiculul ar fi trebuit să oprească şi la Oradea, dar din motive necunoscute şoferul nu a mai făcut acest lucru.

La coborârea din microbuz, tânărul a observat că la bagaje era un troler pe care nu l-a revendicat nimeni. Acesta nu a mai stat pe gânduri, și a luat bagajul care nu îi aparținea, fără să știe ce îl așteaptă.

Ajuns acasă, a deschis geamantanul şi a decoperit o cantitate mare de stupefiante, în total 11 kilograme. În valiza respectivă erau mii de comprimate ecstasy, kilograme de substanţe cu efect halucilogen şi timbre al căror lipici conţinea stupefiante. Tânărul s-a speriat şi a alertat autorităţile.

Din acest moment, au intervenit procurorii şi poliţiştii de la DIICOT Neamţ, în urma cercetărilor fiind concretizate prin identificarea a doi suspecţi, un cetăţean străin şi un complice român, care au fost arestaţi.

„Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: Y.A. (…) şi B.C.C., pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc, deţinere fără drept de droguri de risc şi mare risc, în vederea consumului propriu şi introducere în ţară de droguri de risc”, se arată în hotărârea Tribunalului Neamţ, din data de 23 februarie 2023.

Anchetatorii au decis să dea de urma destinatarului din România a bagajului. Pentru că pe acesta era ataşat un număr de telefon, tânărul din Neamț a fost pus să-l apeleze. A răspuns un cetăţean străin care a fost interesat de recuperarea geamantanului, potrivit adevarul.ro.

Acesta a fost de acord să se deplaseze în Neamţ, promiţând şi o sumă de bani la remiterea coletului.

Înainte de ora fixată pentru întâlnire, destinatarul drogurilor a venit la locul îndicat însoţit de un acolit român, cercetând împreună zona, pentru a se convinge că nu li se întinde o capcană, apoi l-au abordat pe deţinătorul trolerului.

Imediat ce coletul a fost preluat, au intervenit procurorii pentru a pune în aplicare flagrantul, suspecţii fiind imobilizaţi.

PUBLICITATE
SURSĂAntena3.ro