Un tânăr din județul Neamț, condamnat la 5 ani de închisoare pentru viol, depistat de polițiști

Direcția de Investigații Criminale organizează și coordonează activitatea de localizare și prindere a urmăriților la nivel național și internațional, precum și cea de identificare a cadavrelor și persoanelor cu identitate necunoscută, respectiv cea de clarificare a situației persoanelor dispărute.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În ultimele 5 zile, în urma acțiunilor desfășurate de Poliția Română, au fost depistate 135 de persoane care erau dispărute sau pe numele cărora existau mandate emise de instanțele de judecată.

În perioada 24 — 28 noiembrie a.c., polițiștii din întreaga țară, sub coordonarea Direcției de Investigații Criminale a Poliției Române, au depistat 101 persoane semnalate ca fiind dispărute, dintre care 69 de minori.

De asemenea, au fost depistate 34 de persoane urmărite în temeiul legii. Dintre acestea, 25 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, 3 aveau mandate de arestare preventivă, 2 persoane aveau emise pe numele lor mandate europene de arestare și 4 aveau emise sentințe de internare în unități medicale de specialitate.

Exemple:

Un bărbat, de 24 de ani, din județul Neamț, care se sustrăgea executării unei pedepse de 5 ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de viol, a fost depistat, la data de 27 noiembrie a.c., de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț și încarcerat în Penitenciarul Bacău.

PUBLICITATE