Un spital din Neamț va fi modernizat cu fonduri europene

Trei spitale din România au semnat astăzi cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene contracte pentru îmbunătățirea siguranței pacienților și a personalului medical din unitățile medicale publice.

Vlad Voiculescu a precizat că unitățile medicale care vor fi modernizate cu fonduri europene sunt: spitalului Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan’” din Bucureşti, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei’” din Constanţa şi Spitalul Municipal de Urgenţă Roman.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Acesta va primi 8,6 milioane lei prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Potrivit ministrului Sănătății, proiectul va asigura dotarea și achiziționarea de echipamente medicale pentru spital, ce vor fi utilizate atât direct pentru pacienții cu COVID-19, cât și pentru tratamentul și îngrijirea pacienților suspecți sau non-COVID.

Obiectivul este protejarea personalului medical și a pacienților împotriva infectării cu COVID-19, precum și creșterea capacității celor două unități medicale (spitalul și Maternitatea Bucur din incintă, aceasta fiind unitate suport pentru pacienţii testaţi pozitiv), pentru diagnosticarea și tratarea pacienților infectați.

Datorită proiectului va crește capacitatea de diagnosticare, îngrijire și tratament și vor fi achiziționate echipamente de radiologie, imagistică medicală, aparate de ventilație mecanică, defibrilatoare, echipamente specifice Unității de Primiri Urgențe, echipamente specifice activităților de terapie intensivă și sălilor de operație ale spitalului și maternității”, a anunțat ministrul Voiculescu.

 

PUBLICITATE