Un șofer de 63 de ani conducea beat și cu viteză pe un drum din Neamț

Un bărbat de 63 de ani a fost prins conducând cu 97 km/h pe un sector cu limită de 50 km/h, fiind și sub influența alcoolului.

„La data de 16 aprilie a.c., în jurul orelor 08:20, polițiștii Formațiunii Rutiere Târgu-Neamț, în timp ce desfășurau activități, pe bulevardul Ștefan cel Mare, din orașul Târgu-Neamț, au surprins un autoturismul care se deplasa cu viteza de 97 km/h, pe un sector de drum cu limitarea vitezei la 50 km/h.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Polițiștii au efectuat semnal de oprire autoturismului în cauză, au legitimat conducătorul auto, un bărbat în vârstă de 63 de ani, care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.” – a transmis Poliția Neamț

Mai târziu în aceeași zi, la ora 12:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săvinești și ai Poliției orașului Roznov au intervenit în cazul unui eveniment rutier în Dumbrava Roșie, soldat doar cu pagube materiale.

În timpul investigațiilor, un bărbat de 55 de ani implicat în incident a fost testat și a arătat o alcoolemie de 0,42 mg/l.

Acesta a fost de asemenea dus la o unitate medicală pentru prelevare de probe. În consecință, a fost întocmit un alt dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului.

PUBLICITATE