Un senator PSD vrea 3 ani de închisoare pentru protestatari

Trei ani de închisoare pentru protestatari! Asta cere un celebru senator PSD. Este vorba despre medicul Tudor Ciuhodaru, care a inițiat un proiect de lege ce prevede pedepsirea protestatarilor cu închisoare între șase luni și trei ani dacă prin manifestarea lor „au scopul de a schimba ordinea constituțională ori să îngreuneze sau să împiedice exercitarea puterii de stat”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Proiectul de lege vine în completarea legii nr.286/2009 privind Codul penal. În expunerea de motive, Tudor Ciuhodaru spune că acest proiect trebuie adoptat în contextul cererilor pentru autonomia Ținutului Secuiesc. Potrivit deputatului PSD, „în România libertatea, democrația, dreptul de mișcare și libera exprimare, nu pot merge până la nivelul la care, prin abordări extremiste, separatiste, revizioniste, se atacă esența statului român”

Ciuhodaru spune că proiectul nu se referă la manifestații pașnice sau la proteste de tipul celor care au fost în luna februarie.

”Cine face astfel de lucruri nu a citit acest proiect legislativ. Se referă la manifestările extremiste, separatiste, revizioniste, cele prin care se atacă esența statului român. Proiectul de lege se referă la altceva, nu la protestele de stradă ca cele de până acum.”, a spus Tudor Ciuhodaru, senator PSD, la Antena 3, vineri dimineața. – notează stiripesurse.ro

PUBLICITATE