Un Revelion atipic, cu străzi pustii în Piatra-Neamț (FOTO)

Românii au intrat cu multă speranță în noul an 2021, dar, ca majoritatea omenirii, au avut un Revelion atipic. Cei mai mulţi au petrecut acasă, fără petreceri grandioase, dar împreună cu cei dragi, poate nici aceia toți.

Imaginile Revelionului 2021 nu au mai fost, în multe părți, așa fastuoase ca altădată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În condițiile unor restricții de circulație care sunt în vigoare pe timp de noapte în multe țări, inclusiv în România, străzile au fost pustii și liniștea s-a lăsat destul de repede după miezul nopții.

Revelionul s-a mutat în case, ca în alte vremuri.

Asta nu i-a împiedicat pe pietreni să arunce masiv cu petarde și pocnitori din balcoane.

Obiceiul de a alunga prin zgomot ce a fost rău în anul care a trecut pare să fi prins acum mai bine ca niciodată.

Zgomotul infernal a spart liniștea dintre blocuri, în cartiere, torturând mai degrabă animalele din apartamente sau de pe străzi.

La Piatra-Neamț, focurile de artificii n-au mai fost la fel de grandioase ca în anii trecuți și n-au mai fost organizate de autorități dar totuși n-au lipsit.

N-au fost în piețele centrale, în prezența a zeci de mii de oameni, dar s-au înălțat totuși peste blocuri, cartiere, privite de milioane de ochi din spatele ferestrelor.

Au fost, în schimb, orașe în care artificiile au fost lansate la miezul nopții de primărie și pentru că locuitorii nu puteau ieși din case, evenimentul a fost transmis LIVE pe Facebook.

Vestea bună este că noul an începe sub semnul vaccinării. De aici, și speranța că poate 2021 ne aduce înapoi bucuria și normalitatea după care tânjim.

FOTO: fotoclubneamt

PUBLICITATE
SURSĂfoto: Facebook / Vlad Luncanu