Un proiect dedicat Centenarului a produs senzație pe o stradă din Piatra-Neamț

Școala Gimnazială nr.8 Piatra-Neamț a organizat un eveniment deosebit dedicat împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire, intitulat ”Centenarul Marii Uniri simțit de o parte și de alta a Prutului”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Spunem deosebit și unic în același timp, pentru că ”Hora Unirii” a beneficiat de atât entuziasm încât s-a mutat în stradă și a oprit circulația pentru câteva minute pe ambele sensuri. În această frumoasă horă s-au prins profesori, atât din Basarabia cât și de la noi, inspectori, preoți, consilieri locali, elevi și dansatori.

Proiectul în sine a fost derulat de către Școala Gimnazială nr.8, prin intermediul unei echipe de cadre didactice și elevi condusă de doamna director Simionel Teodora și consilier educativ Gal Carmen (coordonator proiect) și a avut parte de finanțare de la Consiliul Local Piatra-Neamț dar și din partea unor sponsori.

Astfel, un grup numeros de copii și cadre didactice din Republica Moldova au fost invitați la Piatra-Neamț pentru a sărbători, alături de colegii români, Centenarul Marii Uniri.

Invitații au ajuns în după-amiaza zilei de 25 mai la noi în oraș, iar colectivul Școlii Gimnaziale nr.8 le-a pregătit câteva momente de suflet: primire tradițional românească cu pâine și sare, apoi o vizită a școlii, unde o clasă a fost amenajată special cu mobilier și decorațiuni care să amintească de perioada Marii Uniri. A urmat un program artistic cu dansuri populare oferit de Asociația Culturală Folclorică ”Nae Rotaru” și melodii patriotice românești interpretate de un grup de elevi ce apațin Liceului Teologic ”Sfinții Costantin și Elena”.

Printre invitați, s-au numărat Inspectorul General Adjunct Ioan Milea, consilierii locali Claudia Moroiu și Romel Bîrjoveanu, directorii Liceului Teologic, preotul Bogdan Constantin și profesorul Marele Anișoara, precum și Rotariu Virginia, președintele Asociației Cultural-Folclorice ”Nae Rotaru”.

În cadrul aceluiaș proiect a fost dezvelită o placă comemorativă dedicată Centenarului Marii Uniri, după care, pe ritm de muzică populară, toți cei prezenți s-au prins într-o horă care a plecat din fața scolii și s-a întins pe întreg carosabilul, făcând deliciul celor prezenți dar și al oamenilor ieșiți la geamirile blocurilor din jur sau al celor din mașini care și-au scos telefoanele pentru a imortaliza momentul. Sigur că acest eveniment a avut parte de sprijinul unui echipaj al Poliției Locale care a dirijat traficul.

Invitații din Republica Moldova vor rămâne încă o zi la Piatra-Neamț, vor participa la Festivalul Dacic de pe platoul Curții Domnești, se vor plimba cu telegondola și vor avea parte de un tur al orașului Piatra-Neamț.

Scoala Gimnazială nr.8, prin intermediul directorului Teodora Simionel și echipei de cadre didactice, continuă să impresioneze prin activitățile culturale, artistice și sportive pe care le organizează an de an, fiind una din cele mai active și implicate școli din municipiul Piatra-Neamț.

PUBLICITATE