Un primar din județul Neamţ pune condiții pentru ajutorul social


Primarul PNL al comunei Icuşeşti, din judeţul Neamţ, le-a cerut persoanelor care beneficiază de ajutor social să ajute la deszăpezirea a trei gospodării din localitate, unde locuiesc bătrâni, avertizându-i că dacă nu vor face acest lucru, nu vor mai primi drepturile băneşti pe luna în curs, scrie News.ro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Primarul comunei Icuşeşti, Săbărel Roşu, le-a solicitat sătenilor care beneficiază de ajutor social să-i ajute pe bătrânii din localitate să îşi cureţe curţile de zăpadă, dar şi să le aducă apă, lemne şi medicamente.

Edilul a scris pe contul său de Facebook că ”nu glumeşte” şi că în caz contrar oamenii nu vor mai fi trecuţi la plata ajutorului social pe această lună.

”Cei ce beneficiază de ajutor social sunt obligaţi să deszăpezească trei gospodării de bătrâni, altfel nu vor fi trecuţi la plată. Ei vor veni cu nume şi prenume unde au efectuat orele. De asemenea, le va duce lemne de foc, apă, medicamente de la farmacie. Cine nu face, va fi suspendat la plată. Atenţie, nu glumesc. Trebuie să ajutăm la muncă”, a scris primarul localităţii nemţene Icuşeşti, Săbărel Roşu.

În urma acestei postări pe Facebook, mai mulţi săteni au reacţionat prezentând lista cu bătrânii pe care i-au ajutat în gospodărie.

”Domnule primar, Subsemnatul Vieru Gabriel, din satul Bătrâneşti, a făcut următoarele treburi: La Vieru Lucica: A desfundat curtea, a tăiat lemne pentru foc şi i-a dus apă; Lui Gherasim Mihai i-a dus mâncare, apă şi diverse alimente; La Vieru D. Maria a desfundat curtea, i-a dus apă şi lemne; La Novac Margareta a desfundat curtea şi a dat mâncare şi apă la animale; Când va veni la Icuşeşti vă va arata foaia cu cele făcute şi semnată de către bătrânii ajutaţi! Vă mulţumesc ! O zi bună!”, se arată în mesajul unuia dintre localnicii din Icuşeşti care beneficiază de ajutor social.

Edilul Săbărel Roşu este la primul mandat, el candidând în iunie 2016 pe listele PNL.

D.M.B.
sursa - digi24.ro
PUBLICITATE