Un pompier din Neamț a primit „Emblema de onoare a IGSU” (FOTO)

Ieri, 14 septembrie, în faţa sediului Ministerul Afacerilor Interne a avut loc un eveniment dedicat Zilei Pompierilor din România. În acest context, ministrul Ion Marcel Vela a acordat dinstincţia „Emblema de onoare a IGSU” pompierilor care au obţinut rezultate remarcabile în activitate, fiind un real sprijin pentru comunitatea din care fac parte.

Din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Petrodava”al Județului Neamț a fost premiat plutonierul adjutant Mihăiluc Constantin.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Subofiţerul este încadrat pe funcţia de comandant de echipaj şi conducător autospeciale la Garda de intervenţie nr. 1 Târgu Neamţ, îndeplinind şi atribuţii de ajutor şef tură de serviciu.

A participat şi a condus acţiunile de intervenţie pentru stingerea incendiilor, salvarea persoanelor şi bunurilor materiale, pe timpul manifestării fenomenelor meteo periculoase, precum şi pentru acordarea primului ajutor calificat.

A dat dovadă de responsabilitate şi implicare, îndeplinind la un standard ridicat toate sarcinile şi misiunile încredinţate, pe funcţia de comandant de echipaj şi conducător autospeciale de lucru cu apă şi spumă, autoscară de intervenţie şi salvare de la înălţime, autocamion de intervenţie, cât şi pe funcţia de paramedic pe ambulanţa SMURD din cadrul subunităţii.

S-a implicat activ în pregătirea lotului sportiv al unităţii pentru participarea la concursurile serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă, având o experienţă în acest domeniu de peste 13 ani, fiind un reper şi un model de urmat, pentru ceilalţi membri ai lotului sportiv.

De asemenea a participat activ la pregătirea voluntarilor din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă constituite în comunele din raionul subunității din Târgu Neamț.

Se implică în mod deosebit în activităţile de pregătire a personalului de pe tura de serviciu, precum şi în activităţile administrativ gospodăreşti.

În cadrul turei de serviciu reuşeşte să se impună în faţă colegilor prin cunoştinţele de specialitate acumulate, prin modul propriu de abordare a diferitelor probleme şi prin exemplul personal.

Subofiţerul are o ţinută morală ireproşabilă.

PUBLICITATE