Un polițist din Neamț s-a reîntors pe băncile școlii pentru a le vorbi elevilor despre fenomenul bullying

La data de 12 mai, la Liceul cu Program Sportiv Roman a fost desfășurat o activitate de prevenire, ocazie cu care pentru a ne împărtăși din experiența sa, a fost prezent și un fost elev al școlii.

Agentul de Poliție Caraiman Remus-Ionel a absolvit Liceul cu Program Sportiv Roman, în anul 2021, iar în prezent își desfășoară activitatea în cadrul Secției de Poliție Rurală Dulcești, Postul de Poliție Trifești.

Activitatea a urmărit conștientizarea fenomenului de bullying în rândul elevilor.

Elevii s-au arătat încântați de prezența polițistului, asaltându-l cu întrebări despre meseria de polițist, normele rutiere pentru pietoni dar și pentru cei care se deplasează pe biciclete sau trotintele electrice.

Polițistul le-a prezentat aspecte despre răspunderea contravențională, normele de conduită socială, ce reprezintă și cum se manifestă violența fizică și verbală în rândul elevilor dar și urmările acestui fenomen.

La final, toți elevii participanți s-au arătat încântați de activitatea desfășurară, promițând că într-o zi vor reveni și ei la liceu, în aceeași postură.

„Am răspuns pozitiv acestei invitații, activitatea a fost gândită pentru dezvoltarea personală a elevilor, pentru a înțelege efectele acțiunilor lor, pentru a gestiona conflictele spontane apărute dar și pentru a încerca să îi atrag către aceasta meserie frumoasă.” – a declarat polițustul

PUBLICITATE