Un pietrean i-a impresionat pe jurații ”Chefi la cuțite” cu preparatul dar mai ales cu povestea de viață – VIDEO

În episodul 3 al sezonului 11 ”Chefi la cuțite”, pietreanul Petru Ceolan și-a luat inima în dinți și le-a pregătit juraților gnocchi cu creveți în parfum de lămâie.

Pe lângă preparatul cu care a încercat să-i impresioneze pe chefi, Petru și-a destăinuit povestea de viață care i-a impresionat pe cei trei jurați.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Petru a plecat în urmă cu câțiva ani din România, unde s-a întâlnit întâmplător cu o veche prietenă din adolescență, lângă care a hotărât să rămână, la nici 4 luni cei doi căsătorindu-se.

În trecut a mai avut o căsnicie, căreia i-a pus capăt după 13 ani: „După 13 ani am divorțat pentru că începusem să iau pe alte căi. Intrasem în consumul de alcool, asta m-a dus și la divorț.

Am mai locuit împreună timp de un an sub cu același acoperiș, tot cu șpriț, o luasem mai rău. Ea s-a mutat cu cei doi copii, Alesio și Francesca.

Într-o dimineață m-am uitat în oglindă și am spus «Petre, ce faci? Nu ești tu!» și atunci am decis să plec.

Să mă întorc în România să-mi găsesc un refugiu, departe de toți. Când am ajuns acasă la mine la țară, la Cândești, am intrat pe internet imediat și m-am internat într-o clinică de reabilitare în Bacău.

Acolo am găsit salvarea mea. Începusem acum să trec de partea aia de adormit a minții mele în alcool, deci de acum începuse încet, încet, să mă pună cumva în temă: bă băiatule, de acuma gândește doar la ceea ce vrei să faci tu, dacă vrei să faci ceva cu adevărat pentru tine și pentru familia ta care din păcate nu o mai ai lângă tine.

De multe ori ne ne gândim… pierdem lucruri în viață, dar atunci când le pierdem nu ne dăm seama. E greu să mai să mai fie ceea ce a fost.

Copiii tot îmi spun: tată, când vii la Roma? Mi-e frică, încă nu sunt pregătit psihic să-i văd. Prefer să-i văd pe WhatsApp, să vorbesc cu ei, dar încă nu sunt pregătit pentru că întâlnirea e frumoasă, despărțirea e dureroasă și mi-e frică să nu recad.

După ce am terminat programul meu de două luni de zile ca beneficiar, am decis să rămân acolo ca bucătar.

Și acum sunt bucătar în aceeași clinică pentru că am preferat să rămână în aceeași atmosferă care sunt înconjurat de psihologi, de consilieri, urmăresc toate programele…

Nu am mai băut alcool de 4 luni, de când am intrat în clinică. Mi-e frică să beau și must să mănânc și prune…”

În final, cu preparatul pregătit, Petre a reușit să-i convingă pe Chef Bontea și pe Chef Dumitrescu să îi dea câte un cuțit, lucru care îl duce în etapa următoare.

Clipul integral poate fi urmărit aici

 

PUBLICITATE