În seara aceasta, în cadrul emisiunii ”Chefi la cuțite”, jurații au avut plăcerea să-l întâlnească pe unul dintre românii cu o carieră culinară remarcabilă peste hotare.
Este vorba de Richard Abou Zaki, un tânăr din Piatra-Neamț și românul cu o stea Michelin. Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu au fost uimiți de preparatul tânărului.
El a început să gătească de la vârsta de 8 ani, visând să devină un mare Chef, în ciuda faptului că tatăl său, de origine libaneză, nu l-a susținut în această privință. Deține în Italia un restaurant pentru care a obținut o stea Michelin la doar 9 luni de la inaugurare.
”Mama mea muncea în fabrică, așa că eu am început să gătesc de pe la 8 ani, crescând cu această pasiune. De-atunci mi-am dorit să devin bucătar. Cred că acesta a fost destinul meu. Am plecat în Italia cu mama când eu aveam 5 ani.
Când am început să lucrez în bucătăria unui restaurant din Italia, munceam și câte 16-17 ore. Intram când era noapte și ieșeam când era noapte. Așa a început parcursul meu la același restaurant la care a lucrat și Gordon Ramsay”, a povestit tânărul care a lucrat cu nume mari din gastronomia internațională, precum Michel Roux și Massimo Bottura.
sursa: a1.ro