Un nou proiect de parteneriat Etwinning francofon finalizat la Colegiul Național „Calistrat Hogaș”

Inițierea de proiecte Etwinning francofone la Colegiul Național „Calistrat Hogaș” a debutat în urmă cu un an, iar dificultățile prezente în mediul educațional nu au afectat demersurile echipei de profesori și elevi implicați.

Atribuirea premiului I colegiului nemțean la categoria Ambasadori Etwinning de către juriul Concursului Național de proiecte înscrise în agenda anului 2020 a recompensat activitățile anului școlar trecut, în luna martie, când un al doilea proiect se afla deja  în derulare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Intitulat NÉMO SOUS NOS MERS, proiectul lansat în luna septembrie 2020, a avut ca sursă de inspirație romanul lui Jules Verne Douăzeci de mii de leghe sub mări și recreează traseul submarinului Nautilus sub apele țărilor reprezentate de școlile partenere (11 instituții de învățământ din Belgia, Grecia, Italia, România, Spania și Tunisia).

Finalizarea proiectului de lectură, documentare și creație s-a concretizat odată cu publicarea în spațiul online a volumului-jurnal redactat de elevii participanți sub coordonarea profesorilor din proiect.

Liceenii calistrați care s-au implicat în activitățile proiectului au făcut parte din clase diferite, contribuțiile lor ținând cont de nivelul lingvistic accesibil pentru fiecare.

Pe parcursul misiunilor lansate de echipa internațională de proiect, grupul creat a interacționat atât în context local, cât și în colaborare strânsă cu elevi din alte școli, în special cu cei din clase de liceu.

Videoconferințele, schimburile de idei derulate pe forumul platformei Etwinning, consultarea contribuțiilor celorlalte echipe s-au dovedit a fi momentele proiectului cele mai apreciate.

Motivația s-a construit cu fiecare etapă, obiectivul final fiind realizarea unui jurnal de bord pe firul unei călătorii contemporane imaginare, dar foarte apropiată de realitate și de problemele ei.

Elevii au fost încurajați să își pună întrebări cu privire la importanța conservării biodiversității și la sesizarea soluțiilor care vin din atitudinea fiecăruia față de destinul planetei.”, ne-a declarat doamna profesor Alina Baluș, coordonatorul proiectului la CNCH.

Anunțul finalizării proiectului vine odată cu publicarea în mediul online a jurnalului colectiv (https://issuu.com/helenestavropoulou/docs/ebook_nemo2021sousnosmers?fbclid=IwAR0WycVACWQyzU3knibVnZ43njL32BuF4p2n-RJz40zNv8oVmCNYxUOwdyk), rodul unui parteneriat francofon de succes,  care pune în valoare atât utilizarea limbii franceze, cât și talentul artistic al elevilor – ilustratori (coperta și pagina de prezentare aparțin Ioanei Gliga și Bianca Nechita din clasa a IX-a D).

Echipa Etwinning CNCH îi asigură pe cititorii volumului în format digital că vor întâlni personaje extrem de diferite și aventuri care aduc în memorie fapte istorice, mituri și întâmplări imaginare într-o armonizare captivantă de texte și imagini!

PUBLICITATE