Un nou ONG în Piatra-Neamț: Asociația ”Comunitatea Noastră”

Asociația ”Comunitatea Noastră” este o nouă organizație non-guvernamentală fondată în Piatra-Neamț.  ONG-ul și-a propus să inspire oamenii pentru a deveni proactivi, interesați de comunitatea lor,  implicați și informați, conform principiului ”binele colectiv generează binele individual”. Dorința comună de a contribui la îmbunătățirea mediului în care trăiesc i-a adus împreună pe membrii fondatori: Dolinex, Dinamic 92, Bico Industries, RO COM Central, SOS Security, Prod Alcar Impex, Maia Outdoor, Effex Media Solutions,  Nordarin,  Vlad Gliga (ADR Nord-Est).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Prima inițiativă a asociației  ”Comunitatea Noastră” a fost amplasarea de bănci și coșuri de gunoi pe traseul de pe Muntele Cozla. Deși este o zonă frecventată adesea de turiști și localnici în căutarea unei oaze de liniște, elementele esențiale lipseau de pe traseu. Cu ajutorul autorităților locale, băncile și coșurile sunt acum așezate pe traseu.

Ulterior, pe data de 9 august, în comunitatea noastră a fost adus Atelierul Digital, ce presupune o serie de cursuri gratuite, livrate de traineri certificaţi Google, care au ca ţintă tinerii indiferent de facultate, profil sau ocupatie. Cursul este introductiv, are o durată de aproximativ 2-3 ore şi acoperă următoarele subiecte: importanța prezenței online, social Media, SEO si SEM; Web Analytics. O adevărată oportunitate de dezvoltare profesională și personală pentru tinerii din Piatra Neamț, Atelierul Digital a avut loc la Rubik Hub, sub organizarea directă a Fundației Leaders și a noului ONG nemțean în calitate de partener local.

În cele ce au urmat, asociația Comunitatea Noastră a continuat seria programelor educaționale, de data aceasta pentru categoriile mai mici de vârstă, copii cu vârste de peste 5 ani. Pe 23 august, ajutați de voluntarii Asociației Sfinții Voievozi, cei mici au făcut diverse activități pe baza truselor științifice dezvoltate de Fabrica de Experimente și a gadget-urilor Small Academy.  Astfel, copiii și-au explicat fenomene interesante de fizică și chimie, tehnologie, robotică și limbajele de programare folosite în IT, toate pe înțelesul lor.

Noul ONG își propune să acopere nevoile tuturor categoriilor de vârstă, asumându-și o misiune bazată pe două componente: implicarea individului în procesul de îmbunătățire a propriei vieți prin contribuția directă adusă la dezvoltarea comunității, respectiv încurajarea  unei noi abordări antreprenoriale, orientată spre beneficiul comunității pe termen lung. Încercând să mobilizeze deopotrivă cetățenii și antreprenorii,  asociația pune la dispoziție o platformă online, www.comunitateanoastra.ro. Acolo, fiecare cetățean își poate crea un cont, poate vota inițiativele locale, poate intra în contact cu alți cetățeni și chiar poate propune propriile sale proiecte pornite din simple idei ori nevoi pe care le identifică în comunitate.

În lunile ce urmează, Comunitatea Noastră dorește să mobilizeze în continuare cetățenii într-o ecologizare a muntelui Cozla și într-un eveniment amplu ce încurajează donarea de sânge. Toate noutățile și inițiativele sunt publicate atât pe platforma online cât și pe pagina de facebook a asociației.

PUBLICITATE