Un nou COD GALBEN de ninsori, valabil două zile și care cuprinde întreg județul Neamț

 
cod galben neamtMeteorologii de la ANM au instituit astăzi 25 noiembrie 2015, o nouă avertizare meteo, valabilă pentru mai bine de jumătate de ţară. Un nou cod galben de ninsori pentru întreg judeţul Neamț și alte regiuni.

Intervalul : 26 noiembrie, ora 06 – 27 noiembrie, ora 09
Zonele afectate : conform textului şi hărţii, cuprinde tot județul Neamț
Fenomene : ninsori, strat consistent de zăpadă, cantităţi importante de apă

În intervalul menţionat, precipitaţiile vor cuprinde treptat majoritatea regiunilor şi se vor intensifica. Local în Moldova şi Transilvania şi pe arii extinse în zona montană vor fi mai ales ninsori şi lapoviţă, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, cu precădere în Carpaţii Meridionali şi Orientali.
În regiunile sudice şi sud-estice vor predomina ploile, iar cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 35 l/mp. Totodată, în aceste regiuni, dar şi la munte, vântul va avea intensificări temporare, pe arii restrânse depăşind la rafală 50…55 km/h.

Notă: Ninsori, slabe cantitativ, se vor semnala şi în după-amiaza zilei de miercuri, 25 noiembrie şi în prima parte a nopţii de miercuri spre joi (25/26.11) în nord-est, centru, precum şi în zonele de deal şi de munte. Precipitaţiile vor continua şi în zilele care urmează şi vor fi intervale în care ele vor fi abundente.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor, Administraţia Naţională de Meteorologie va emite noi mesaje.