Un nou Centru Medical de Permanență a fost inaugurat în municipiul Piatra-Neamț

Primăria Municipiului Piatra-Neamț și Direcția de Asistență Socială Piatra-Neamț au inaugurat astăzi (4 mai) cel de-al șaptelea Centru Medical de Permanență din municipiu, situat în cartierul Dărmănești.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La eveniment au fost prezenți primarul Dragoș Chitic, viceprimarul Luminița Vîrlan și directorul DAS Piatra Neamț, Ana Berea.

Centrul de permanenţă e situat pe strada 1 Decembrie 1918, la parterul blocului A 14 (zona Topaz), şi va funcţiona după acelaşi program ca celelalte: pe perioada nopţii de luni pînă vineri şi în program non-stop sîmbătă-duminică şi de sărbătorile legale.

În deschidere, primarul Dragoș Chitic a declarat: „Înființarea acestor centre reprezintă o inițiativă la care țin foarte mult, pentru că ce poate fi mai important decât sănătatea fiecăruia dintre noi? Este cel de-al doilea Centru de Permanență din Dărmănești, cartierul cu cel mai mare număr de locuitori, și al șaptelea din Piatra-Neamț. Era nevoie stringent de încă un centru de permanență aici. Practic, astăzi când noi vorbim, considerăm că avem acoperit întreg orașul cu centre de permanență care sunt accesate lună de lună de peste o mie de persoane. Este un avantaj și pentru Spitalul de Urgență din Piatra Neamț, pentru UPU în principal, pentru că degrevează acel serviciu care uneori este supra-aglomerat. Spațiul, ca și chirie, este asigurat de Primăria Municipiului Piatra Neamț, este o contribuție din partea proprietarului în privința dotărilor și utilităților, este o contribuție din partea CAS Neamț în privința personalului medical. Toate centrele de permanență din Piatra Neamț funcționează în baza aceluiași program de luni până vineri de la ora 15.00 până la ora 08.00 dimineață, iar sâmbăta și duminica în regim non-stop și zic eu că populația are de astăzi începând, posibilitatea să acceseze acest centru de permanență și sunt convins că o va face. Mulțumesc celor care au contribuit la realizarea acestui proiect, Direcției de Sănătate Publică și Casei de asigurări de Sănătate, colegilor de la Direcția de Asistență Socială și colegilor din Consiliul Local care au susținut acest proiect. Sper ca oamenii din Piatra Neamț să simtă acest sprijin în a beneficia de servicii medicale gratuite”.

„Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat și fără de care nu era posibil înființarea Centrului de Permanență. Mă refer la domnul primar Dragoș Chitic, la consilierii locali, Direcția de Asistență Socială… Așteptăm pacienții să vină cu drag să se adreseze nouă. Vor fi primiți cu profesionalism.” – a declarat doctorul Leonard Chirițescu

PUBLICITATE