Un nou caz de sclavie cu români în Italia! La ce tratamente au fost supuși 35 de muncitori

Poliția din Italia a eliberat 35 de români, muncitori în agricultură, care erau ținuți în condiții de sclavagism pe o plantație din provincia Taranto. Două persoane, angajatorul italian dar și un cetățean român, în vârstă de 25 de ani, însărcinat cu paza lucrătorilor, au fost reținuți de autorități.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Cei 35 de bărbaţi şi femei fuseseră recrutaţi direct din România, cu promisiunea unui loc de muncă normal. Erau, însă, forţaţi să muncească de dimineaţă până seara (zilnic până la 17 ore), pentru un euro pe oră şi găzduiţi în condiţii de-a dreptul inumane informează La Repubblica.

Două persoane au fost arestate: fermierul italian şi un roman, omul său de încredere. Alţi trei români sunt cercetaţi penal, pentru violenţe.

Românii dormeau în paturi supraetajate, într-o încăpere incorect ventilată, cu igrasie și mucegai pe pereți, invadată de șoareci și gândaci de bucătărie. Oamenii nu aveau acces la duşuri decât cinci minute pe zi, fără apă caldă, iar din salariu li se reţineau diferite sume pentru plata transportului din România şi alte cheltuieli reale sau imaginare, astfel că nu primeau mai mult de 200 de euro pe lună.

Pe hârtie, plata era mai mare, dar fermierul avea un om de încredere, tot un român de 25 de ani, care îşi însoţea conaţionalii la bancă şi, prin violenţe şi ameninţări, le lua aproape toţi banii. Cei care se revoltau erau pedepsiţi cu brutalitate.  – notează stiripesurse.ro

PUBLICITATE