Un nou atelier de pictură pe sticlă, la Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț organizează o nouă ediție a Atelierului de pictură pe sticlă, dedicat copiilor și coordonat de Anca Mihalache, în perioada februarie-martie 2023.

Atelierul se adresează copiilor cu vârsta între 9 și 14 ani și se va desfășura săptămânal, pe durata unei ore și jumătate, în fiecare marți, de la ora 16.30,  în Sala Info-Club 2.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În cadrul acestui atelier, copiii vor fi inițiați în tehnicile de bază ale picturii, li se vor completa noțiunile învățate la școală, astfel încât să ajungă să picteze singuri o icoană.

Pentru început, vor fi căutate unele modele (izvoade) din cărțile aflate în bibliotecă la Secția Arte, multimedia „Victor Brauner“. Vor urma desenarea cu creionul a modelului pe hârtie de calc, desenarea cu tuș pe sticlă, alegerea culorilor  și a tehnicii picturale, cu explicații referitoare la tehnicile tradiționale și la tehnicile moderne utilizate. Se va trece la pictarea în tempera în straturi succesive, la aurire cu foiță de slagmetal. În preajma Paștelui, va fi organizată expoziția cu lucrările realizate în cadrul atelierului și vernisarea acestea în prezența părintelui poet Dorin Ploscaru, partener extern al proiectului, când micii pictori de icoane vor primi diplome de participare.

Înscrierea se face la Secția Arte, multimedia ,,Victor Brauner“, cu achitarea unei taxe de 21 lei la începutul lunii februarie și 28 lei în luna martie, reprezentând costul materialelor necesare pentru toate 7 ateliere. La înscriere, copiii trebuie să fie însoțiți de un părinte sau de tutorele legal. Este recomandat ca doritorii să participe la toate cele șapte ședințe, ce încep pe data de 14 februarie, pentru a parcurge întreaga pregătire și pentru a realiza o icoană care să fie prezentă în expoziția finală.

Detalii la telefon 0740812882 și pe e-mail [email protected].

PUBLICITATE