Un nor de praf saharian va ajunge deasupra României începând de vineri

Un nor de praf saharian va ajunge deasupra României începând de vineri, iar depunerile de praf vor putea fi observate la început în regiunile sud-vestice, apoi și în restul țării.

În perioada 30 aprilie – 3 mai, circulația aerului, preponderent din sector sud-vestic, favorizează avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer tropical încărcate cu particule de praf de origine sahariană, îndeosebi către sud-estul Europei, inclusiv deasupra României.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Concentrațiile particulelor de praf ce urmează să ajungă deasupra României vor fi mult mai reduse, în comparație cu cele din zona Peninsulei Italice și sudul Peninsulei Balcanice.

Depunerile de praf în țara noastră vor putea fi observate la finalul săptămânii (1 și 2 mai), în zonele și intervalele cu ploaie, la început în special în regiunile sud-vestice, apoi și în restul țării.” – anunță meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie

Norul de praf saharian este constituit din particule foarte fine de nisip. Dacă va ploua zilele acestea, așa cum spun meteorologii, atunci praful se va depune pe toate obiectele din exterior. Foarte vizibil va fi pe maşini, care vor căpăta o culoare ruginie.

PUBLICITATE