Un nemțean, supranumit ”hoț cu stil”, a fost reținut de polițiști înainte de a da o nouă lovitură!

Un nemțean urmărit internațional pentru furt, a fost prins de polițiștii Capitalei chiar înainte să dea o nouă lovitură, într-un mall din București. Hoțul avea un mod de operare specific, potrivit Stirileprotv.ro.

Ca să nu dea de bănuit, hoțul, un bărbat de 55 de ani din Roman, județul Neamț, se îmbrăca elegant, apoi intra la furat în magazine din Sectorul 6 și din centrul orașului.

Polițiștii de la Investigații Criminale l-au prins chiar înainte să dea o nouă lovitură, în fața unui magazin de bijuterii.

Individul purta un sacou bej de in și o pereche de pantaloni albaștri. Batista de mătase purtată la vedere și întreaga ținută elegantă nu erau întâmplătoare, pentru că l-ar fi ajutat să nu atragă atenția atunci când fura din mall-uri haine, ceasuri, parfurmuri și, cel mai probabil, bijuterii.

Era însă urmărit din anul  2021. Potrivit polițiștilor, bărbatul vindea bunurile furate altor persoane și trăia din banii obținuți astfel.

Acționa atât dimineața, la deschiderea magazinelor, cât și după-amiaza, când mall-urile erau mai aglomerate. În urmă cu cinci luni, pe numele suspectului fusese emis un mandat de executare a pedepsei, pentru furt.  Bărbatul va fi încarcerat la penitenciarul Rahova, pentru doi ani.

 

PUBLICITATE