Un nemțean a produs o pagubă de 180.000 de euro după ce i-a furat identitatea unui conațional!

Un bărbat născut în județul Neamț a pus la cale o înșelătorie de zile mari! Acesta i-a furat identitatea unui român, apoi a deschis o firmă în orașul Essen, cu buletinul și a datele personale ale românului, societatea acumulând datorii de peste 180.000 de euro.

Victima, un bărbat din București, s-a trezit cu conturile blocate și, mai grav, riscă să-și piardă casa pentru datoria uriașă acumulată în Germania, notează mesajul.ro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Furtul de identitate a avut loc în 2019. De atunci, bucureșteanul și familia lui trăiește un adevărat coșmar. Cu ajutorul cărții de identitate false, individul din născut în Neamț, a înființat o firmă, în anul 2019, cu sediul în Essen, Germania.

În tot acest timp, societatea creată ilegal a acumulat datorii foarte mari către statul german, întrucât administratorul ei, falsul Bogdan Iacob, nu a plătit taxele și impozitele aferente.

Autoritățile germane au demarat anchete și la scurt timp l-au descoperit pe evazionist, doar că acesta. Anchetatorii au ajuns însă la adevăratul Bogdan Iacob, un bucureștean care nu călcase niciodată în Essen.

Victima a făcut plângere la Poliție pentru a reclama confuzia în urma căreia a ajuns dator statului german, iar organele de cercetare penală au stabilit că, într-adevăr, un bărbat născut în județul Neamț, Cristian Ungureanu, de 32 de ani, este cel care s-a ascuns sub identitatea lui Bogdan.

„În urma interogării bazei de date INTERID s-a constatat faptul că datele de identitate ale numitului Iacob Marisu Bogdan figurează ca Alias utilizat de Ungureanu Cristian Iulian, persoana solicitată de autoritățile judiciare din Marea Britanie”, se precizează în procesul verbal întocmit de ofițerii Poliției Capitalei.

Deși victima a mers la Poliția Capitalei pentru lămuriri și s-a s-a stabilit că este vorba despre o confuzie creată voit de un infractor, arestat între timp în Italia, coșmarul continuă. Fiscul german tot încearcă să recupereze banii de la adevăratul posesor al identității cu care a fost înregistrată firma și îi trimite acestuia înștiințări de executare silită.

sursa: adevarul.ro

PUBLICITATE