Un miros suspect, într-un bloc din Piatra-Neamț, a pus locatarii și pompierii în alertă

Joi, 30 noiembrie, în jurul orei 22:00, , Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, pentru a asigura măsuri PSI la un bloc de pe strada Nufărului din municipiul Piatra-Neamț. Apelantul a specificat faptul că pe scara blocului este un miros suspect.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La fața locului au ajuns echipaje ale ISU Neamț care au confirmat că se simte un miros înțepător la subsol și parterul blocului. Detectoarele nu arătau că ar fi gaz, mirosul fiind unul nedefinit, cel mai puternic era efectul de iritare a căilor respiratorii. Mai mulți locatari au ieșit din apartamente.

Au fost verificate toate boxele de la subsolul blocului respectiv. Nu au fost detectate gaze explozive. A participat la acțiune și echipa CBRN (chimic, biologic, radiologic si nuclear) a unității, care a constatat că nu există substanțe periculoase din gama celor pe care le poate detecta.

Pompierii au stabilit că locul din care provenea aerul iritant este zona de sub casa scării.
Acolo este zona cea mai joasă a clădirii și în care, după spusele locatarilor, a fost apă pentru câteva zile, după o inundație ce a avut loc acum două săptămâni.

 

PUBLICITATE