Un lac din Neamț oferă un spectacol unic. Sute de lebede nu au plecat în țările calde și se lasă îngrijite de localnici

În județul Neamț, vremea blandă a făcut sute de lebede să se răzgândească și să nu mai plece în țările calde. Splendidele înaripate s-au instalat pe un lac unde oferă un spectacol fascinant și se lasă admirate de la distanță.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În aceste zile, pe lacul de la Pângărați din județul Neamț este cu adevărat forfotă. Sute de lebede se plimbă pe luciul apei care spre deosebire de alți ani, nu a înghețat. Temperaturile peste media lunii le-au ținut pe grațioasele ființe aici. Însă acesta nu este primul an în care păsările iernează în zonă.

Un medic veterinar le poartă de grijă și le aduce de mâncare. „E puțin ceea ce fac dar le mai ajut puțin să supraviețuiască” Veterinarul știe că este posibil ca vremea să se schimbe și păsările să rămână captive într-un areal în care nu vor găsi suficientă hrană. „De doi ani de zile s-a format o insulă și le-am dat de mâncare cu predilecție acolo pentru că iarna dacă le dau la malul apei sunt o grămadă de câini vagabonzi care vin și le vânează” – a declarat medicul veterinar pentru Pro Tv

Deocamdată grațioasele păsări nu au nicio problemă. Împreună cu ele viețuiesc bâtlani și lișițe. Oamenii cred ca și autoritățile locale ar trebui să se implice și să le asigure păsărilor măcar o parte din hrana necesară însa, deocamdată, acest lucru nu s-a întâmplat. Din pacate, nu numai frigul amenință gingașele lebede, ci și unii indivizi care le vânează. Pâna acum nici o persoană nu a fost însă trasă la raspundere.

Sursa: stirileprotv.ro

PUBLICITATE