Un incendiu a lăsat o gospodărie fără acoperiș și legumele din hambar


Luni, 25.01.2016, la ora 02:24, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la o locuinţă din satul Târzia, comuna Brusturi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La locul indicat s-au deplasat un ofiţer şi zece subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Neamţ cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi un membru al Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei, constatând că ardeau locuinţa şi anexele acesteia, animalele fiind deja scoase din zona cuprinsă de incendiu (două bovine şi 12 păsări).
Pompierii au stins incendiul după operaţiuni pentru ce au durat aproape trei ore şi jumătate.

Au ars: acoperişul casei, construit din draniţă, carton bituminat şi tablă, pe o suprafaţă de aproximativ 150 mp., acoperişul grajdului, construit din carton bituminat, pe o suprafaţă de aproximativ 150 mp., o anexă din lemn, pe o suprafaţă de aproximativ 50 mp., bunuri din interiorul construcţiilor afectate: 300 kg. de boabe de porumb, 30 kg. de ceapă, 500 kg. de ştiuleţi de proumb şi 800 kg. de fân. S-au deteriorat tavanul şi pereţii casei de locuit şi bunuri din interiorul acesteia.

Cauza probabilă a incendiului: coş de fum necurăţat de funingine.

PUBLICITATE