Un deputat vrea amplasarea indicatoarelor rutiere cu litere chirilice pe străzile României! (VIDEO)

Deputatul USR Viorel Băltărețu susține că în contextul situației actuale, când tot mai mulți refugiați ucraineni își caută adăpost în țara noastră, ar trebui să fie amplasate indicatoare rutiere cu litere chirilice.

Deputatul clujean a transmis către Primăria Cluj-Napoca și către Prefectura Cluj propunerea de a amplasa indicatoare în ucraineană pentru refugiații care vin în Cluj sau tranzitează orașul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel, pe lângă indicatoarele scrise în limba română și cele în maghiară din anumite zone ale țării, se propune ca și grafia chirilică să apară pe străzi, informează mesajul.ro.

„Indicatoare rutiere cu litere chirilice pentru refugiați!

Am transmis către Primăria Cluj-Napoca și celula de criză din cadrul Prefecturii Cluj propunerea de a amplasa indicatoare în ucraineană pentru refugiații care vin în Cluj sau sunt în tranzit prin oraș.

În ultimele zile și nopți, numărul refugiaților ucraineni a crescut în județul Cluj. Dar deplasarea lor e dificilă, necunoscând – mulți dintre ei – alfabetul latin.

Indicatoarele pe care le propunem îi vor ajuta să se orienteze mai ușor către principalele puncte de interes: poliție, gară, aeroport, puncte de informare.

Sper ca ideea să fie implementată rapid și în restul țării. E o nevoie reală la care trebuie să răspundem. Așteptăm reacția autorităților.”, a scris deputatul clujean, Viorel Băltărețu, pe pagina sa de Facebook.

Ideea deputatului USR a fost deja ”furată” de poliţiştii Serviciului Rutier Bihor şi angajaţii Serviciului Drumuri Naţionale Oradea care au montat, zilele acestea, mai multe indicatoare în limba ucraineană pe DN 19, spre punctele de trecere a frontierei din Săcueni şi Valea lui Mihai, pentru a uşura tranzitul refugiaţilor care vor să ajungă Ungaria prin punctele de trecere a frontierei din Bihor.

De semenea, la solicitarea expresă a Serviciului Poliției Rutiere Satu Mare, firma contractată de către Primăria Municipiului Satu Mare și firma care execută lucrările de construire a centurii municipiului reședință de județ au montat indicatoare bilingve: în română și ucraineană.

Acestea au fost puse pe rutele principale care duc spre punctele de trecere a frontierei de la Petea, Urziceni sau Halmeu.

PUBLICITATE