Un deputat de Neamț a câștigat 100.000 Euro pentru 2 minute vorbite în Parlament

Deputatul Neculai Iftimie, ales parlamentar de Neamț la alegerile din decembrie 2016, are cea mai mare „eficiență” la încasat bani, dacă ne raportăm la cât de mult a luat cuvântul în Parlament.

Consultând site-ul Camerei Deputaților la rubrica ”luări de cuvânt în plen”, deputatul Neculai Iftimie apare că a vorbit 1,53 minute. Conform declarației de avere și interese, în cei 4 ani de mandat, deputatul încasează în jur de 470.000 lei, echivalentul a aproape 100.000 Euro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Raportul dintre banii încasați și secundele vorbite, arată că a încasat peste 4000 lei/secundă.

Acesta a luat cuvântul de două ori în acest mandat: prima dată când a depus jurământul (34 secunde), pe 21 decembrie 2016 și a doua oară după doi ani, pe 26 noiembrie 2018, când a prezentat raportul unei comisii (1,19 min).

Neculai Iftimie a fost ales pe listele PSD Neamț, formațiune politică de care s-a despărțit în decembrie 2019, trecând în barca liberală și susținându-l pe Mugurel Cozmanciuc:

Îmi doresc să ajut la conturarea unei noi majorități parlamentare, astfel încât, munca mea în folosul cetățenilor care m-au ales să poată avea rezultate practice.

În acest sens, vă transmit că respect munca pe care Mugur Cozmanciuc a făcut-o în județul Neamț, câștigând alegerile prezidențiale, viitorul meu politic legându-se de acum de proiectele sale și de echipa pe care o construiește.

Voi susține o Românie normală și vreau ca județul Neamț să se dezvolte și să fie respectat, a scris deputatul Neculai Iftimie pe pagina de Facebook, în februarie 2020.

PUBLICITATE