Un copil de 2 ani din Neamț a murit după ce a căzut într-un lighean cu apă

Un copil de 2 ani din Neamț a decedat după ce a căzut într-un lighean cu apă în timp ce se juca în curtea casei, sub supravegherea mamei și a bunicii. Manevrele de resuscitare efectuate de mama copilului și de echipajul medical sosit la fața locului nu au avut succes.

„La data de 31 martie a.c., la orele 16:24, polițiștii din cadrul Secției de Poliție rurală Sagna au fost sesizați de către o femeie în vârstă de 53 de ani, din Gâdinți, cu privire la faptul că nepotul acesteia, în vârstă de 2 ani, a fost găsit într-un lighean cu apă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Polițiștii s-au deplasat la fața locului stabilind faptul că, în timp ce minorul se afla în curtea locuinței, împreună cu mama și bunica sa, în timp ce se juca, într-un moment de neatenție acesta ar fi căzut cu fața într-un lighean cu apă.” – ne-a transmis Poliția Neamț

Încercările disperate de resuscitare făcute atât de mama copilului, cât și de echipajul medical sosit la fața locului, nu au reușit să îi salveze viața micuțului. În cele din urmă, după manevrele de resuscitare care s-au dovedit a fi fără efect, a fost declarat decesul minorului.

Cazul a fost catalogat ca fiind unul de ucidere din culpă, iar polițiștii continuă investigațiile pentru a determina circumstanțele exacte ale acestei tragedii.

„Dragi părinți, temperaturile crescute îi vor determina pe cei mici să petreacă mai mult timp în afara locuinței.

În special când vine vorba de copii mici, este esențial să fie supravegheați în permanență. Chiar și un moment de neatenție poate duce la consecințe grave.

Asigurați-vă că zonele periculoase din curte, un recipient cu apă sau a altor potențiale pericole (substanțe interzise, surse de foc), sunt bine delimitate și securizate pentru a preveni accesul copiilor fără supraveghere.

Curiozitatea copiilor îi poate aduce în situații de risc. Învață-i pe cei mici să evite aceste situații și să se joace în preajma unui adult.

Totodată, cunoașterea procedurilor de prim ajutor, poate fi crucială în situații de urgență.” – recomandă Poliția Neamț

PUBLICITATE