Un consilier local dă de pământ cu promisiunile PSD în campanie


În România va ploua cu lapte și miere. Cel puțin asta ne promit partidele parlamentare înainte de alegerile generale. Campania electorală a început la PSD cu o promisiune: „Eliminarea a 102 taxe nefiscale”. Concret, președintele PSD, Liviu Dragnea, a depus luni, la Parlament, un proiect de lege privind eliminarea a 102 taxe nefiscale de la 1 ianuarie 2017. Între taxele care ar urma să fie eliminate se află timbrul de mediu pentru autovehicule.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Consilierul PNL, Romel Bîrjoveanu are o replică la modul cum a început să facă PSD campanie și le aduce aminte că tot ei sunt cei care s-au opus eliminării timbrului de mediu iar mare parte din aceste legi sunt propuse chiar de PSD. Mai mult de atât, consilierul atrage atenția că aceste demersuri electorale creează o lehamite generală” în rândul votanților și asta urmăresc cei din PSD, pentru că „absenteismul este cheia succesului la PSD”.

Absenteismul, cheia succesului la PSD

Eu știam că PSD-ul e un partid corupt și ipocrit. Dar văd că asta nu-l deranjează și continuă pe aceeași linie.
Astăzi, ne promite, privindu-ne în ochi, că ar vrea să scoată timbrul de mediu și încă 100 de taxe (mare parte din ele propuse chiar de PSD).
Au făcut studii sociologice și a reieșit că dacă promit asta, mai obțin oarece voturi în plus.
Dar tot băieții ăștia corupți și demagogi au fost împotriva eliminării taxei, cu ani în urmă, când acest lucru a fost propus de PNL.
Spre exemplu, din 2030, în Germania nu se vor mai putea înmatricula autoturisme pe benzină sau motorină. Doar cele electrice vor fi permise. La noi, după ce PSD a fost vehement împotriva scoaterii taxei de mediu, astăzi sociologii lor le spun că ar da bine la public să vină cu aseastă gogoașă electorală.
Cam asta este diferența dintre pașii pe care țările europene le fac în mod concret și ipocrizia de campanie electorală a PSD.
Multor oameni li se face silă de astfel de practici ale celor din PSD. Probabil că asta face parte din strategia lor de partid. Să creeze o lehamite generală până în ziua votului, ca mai apoi, o parte din asistații sociali din România și activul propriu de partid să hotărască soarta unei țări întregi. Pentru că oamenii care gândesc altfel și care reprezintă adevărata majoritate a României, vor absenta de la vot.
Și ca să avem cifre concrete, să ne amintim că ”tăticul” PSD-ului, adică FSN-ul, în 1992 avea 44% din voturile tuturor românilor cu studii primare. Adică până în 8 clase. În anul 2000, 42% din românii cu studii primare au votat #PSD.
Astăzi, cel mai mare ajutor al PSD-ului îl reprezintă ABSENTEISMUL. Adică lehamitea clasei de mijloc și de vârf, a intelectualilor, a oamenilor de afaceri, a tuturor celor ce ar putea, oricând, să îngroape definitiv PSD-ul, prin prezența la vot.

Acest absenteism a crescut exponențial scorul PSD-ului:

În 1992 au absentat 11% din români
În 1996 au absentat 25%
În 2000 au absentat 30%
În 2004 au absentat 42%
În 2008 au absentat 59%
În 2014 au absentat 66%

Discursul și strategia PSD al ultimilor ani, arată că acest partid își dorește o Românie săracă. Socialiștii nu-și pot pemite să fie părăsiți de această categorie a oamenilor, ei reprezentând un electorat ”captiv” pentru PSD. Ce s-ar întampla dacă acești oameni își vor putea câștiga traiul fără să mai depindă de primărie ori de direcția de asistență socială – controlată evident de oamenii de partid? Ar deveni oameni liberi, pe care PSD-ul nu-i va mai putea influența în ziua votului.
Îmi doresc cât mai mulți oameni liberi, neinfluențați de o sacoșă, de un ajutor social sau de o demagogie ieftină.

D.M.B.
PUBLICITATE