Un cioban din Bodești, găsit de jandarmii din Lacu Roșu, după ce s-a rătăcit pe munte

Duminică, 8 octombrie a.c., în jurul orei 10:00, jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Lacu Roșu l-au găsit pe ciobanul de 46 de ani, din comuna Bodești, județul Neamț, ce a plecat de la stână și s-a rătăcit pe munte de sâmbătă seară, în jurul orei 20:00.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

A sunat la SNUAU 112 de pe Vârful Figheș,cota 1477, din masivul Hășmaș, la aproximativ 22 de kilometri de stațiunea Lacu Roşu.

Jandarmii au încetat căutările în jurul orei 24:00, datorită lăsării întunericului, a vremii neprielnice (ceață, vânt și vizibilitate sub 50 de metri) și imposibilității contactării telefonice a persoanei în cauză, deoarece la numărul furnizat nu mai răspundea nimeni și le-au reluat la primele ore ale dimineții, reușind să-l găsească pe bărbat, în jurul orei 10:00, acesta adăpostindu-se peste noapte la o stână părăsită, situată pe Pârâul Figheș, la o distanță de 4 kilometri de zona de unde apelase.

Bărbatul era într-o stare bună, nu a avut nevoie de îngrijiri medicale și le-a povestit jandarmilor că el ar fi plecat de la stână după o vacă, dar s-a rătăcit, moment în care a solicitat ajutorul nostru. Deși pe parcursul serii trecute a auzit jandarmii ce îl strigau nu a avut curaj să iasă din construcția în care se adăpostise, de frica animalelor sălbatice, iar la telefon nu a mai răspuns deoarece acesta s-a descărcat.

A refuzat să solicite ambulanța, rugând jandarmii montani să îl ajute să ajungă înapoi la stâna de la care a plecat ieri seară.

(Foto: plt.maj. Pop- Benone Marian)

sursa: ziarharghita.ro
PUBLICITATE