Un bărbat din Piatra-Neamț susţine că fost bătut de polițiști

Un bărbat din Piatra-Neamț susţine că fost bătut de polițiștii nemțeni în sediul Poliției Municipiului, după ce a fost amendat pentru că ar fi înjurat o patrulă mixtă formată dintr-un polițist și un jandarm.

Incidentul a avut loc ieri, 18 iunie, în jurul orei 20:30.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Potrivit IPJ Neamț, în timp ce o patrulă mixtă formată dintr-un polițist al Poliției municipiului Piatra-Neamț și un jandarm din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Târnavelor din Piatra-Neamț, un bărbat le-ar fi adresat injurii și expresii jignitoare, în timp ce se afla într-un taxi.

În acel moment, agentul de poliție a efectuat semnalul regulamentar de oprire a autoturismului și a procedat la interceptarea bărbatului în cauză, fiindu-i solicitat să se legitimeze.

Întrucât a refuzat să furnizeze date privind identitate sa, acesta a fost imobilizat și condus la sediul Poliției municipiului Piatra-Neamț, în vederea stabilirii identității și luării măsurilor legale care se impun.

Bărbatul în cauză, în vârstă de 37 de ani, din Piatra-Neamț, a fost sancționat contravențional conform Legii 61/1991, cu amendă în cuantum de 2.000 de lei.

Ulterior, în jurul orei 21.30, bărbatul în cauză ar fi apelat numărul unic de urgență 112 sesizând faptul că a fost agresat de către echipajul de poliție.

Un clip video postat pe rețelele de socializare îl arată pe bărbatul în cauză cum iese din sediul Poliției Municipiului Piatra-Neamț cu urme vizibile de violență pe față.

Dacă a fost lovit sau nu de polițiști rămâne să stabilească procurorii, în cauză fiind deshis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă.

Potrivit surselor noastre, bărbatul ar fi soțul femeii care anul trecut a fugit de sub escorta polițiștilor (vezi articol AICI)

Video poate fi vizualizat AICI

PUBLICITATE