Un bărbat din Piatra Neamț, reținut pentru 26 de infracțiuni (înșelăciune și fals în înscrisuri)


Bărbat reținut pentru săvârșirea a 16 infracțiuni de complicitate la înșelăciune și 10 infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătura privată

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La data de 15 iunie a.c., poliţişti de la Serviciul de Investigații Criminale din cadrul IPJ Neamț au efectuat două perchiziţii în municipiul Piatra Neamț, la locuinţele unor persoane suspectate de complicitate la înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În urma descinderilor, poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor, documente şi suporţi de stocare a datelor.
Din cercetări a rezultat că, în cursul anului 2014, un bărbat de 51 de ani, din Piatra Neamț ar fi întocmit în fals mai multe înscrisuri necesare altor 10 persoane cu vârste cuprinse între 30 și 55 de ani, toate din Piatra Neamț.

În baza acestor documente, persoanele au obținut credite de la diferite instituții bancare din Piatra Neamt și Roman, creând un prejudiciu de circa 24.000 de lei.

Polițiștii au luat măsura reținerii bărbatului de 51 de ani pe o perioada de 24 ore, acesta fiind cercetat pentru săvârșirea a 16 infracțiuni de complicitate la înșelăciune și 10 infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătura privată în formă continuată cu 22 acte materiale.

Astăzi, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț cu propunere de arestare preventivă, fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

PUBLICITATE