Un bărbat din Neamț s-a dezbrăcat și a sărit în fața mașinilor, motivând că este urmărit de extratereștri

Un bărbat din județul Neamț a fost trimis zilele trecute în judecată după ce a fost implicat într-un incident neobișnuit pe un drum din județ, dezbrăcându-se și sărind în fața mașinilor, motivând că este urmărit de extratereștri.

Incidentul a avut loc pe data de 23 mai 2023, în jurul orei 18:30, în apropierea DN15, în zona motelului din strada Barajului, când un bărbat din Sabasa a atras atenția participanților la trafic printr-un comportament extrem de bizar. Acesta a fost văzut dezbrăcându-se complet și aruncându-se spre autoturismele care circulau în zonă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Un participant la trafic a alertat imediat poliția care a intervenit la fața locului. În timpul interacțiunii cu polițiștii, bărbatul a explicat că motivul comportamentului său neobișnuit este că se simțea urmărit de extratereștri.

Ulterior, individul a fost internat la spital. Având în vedere îndoielile legate de discernământul său, autoritățile au dispus realizarea unei expertize medico-legale psihiatrice.

Raportul de expertiză a indicat că, deși bărbatul prezintă o tulburare mixtă de personalitate, avea discernământ în momentul incidentului și era capabil să aprecieze consecințele acțiunilor sale.

Audiat în cursul urmăririi penale, acesta şi-a recunoscut fapta precizând că a avut un moment de rătăcire şi că nu a consumat băuturi alcoolice sau substanţe interzise.

Pentru gestul lui, bărbatul va fi judecat pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri.

PUBLICITATE