Un bărbat din Neamț, care se declară ”om viu”, a fost arestat pentru că a refuzat convocările la Poliție. A vrut să nu mai fie „deranjat”

Un bărbat din județul Neamț care se declară „om viu în viață, și nu persoană”, adept al unei ideologii care nu recunoaște autoritatea statului român (suveran), a fost arestat de Judecătoria Sinaia.
Individul era plasat sub control judiciar în momentul în care a fost sunat de polițiști să vină la secție, însă acesta a refuzat și a spus că se află în vizită la prieteni, scrie Ziarul Incomod.

Bărbatul a fost prins, în anul 2020, de un echipaj al poliției rutiere circulând pe DN1 cu o mașină radiată din Germania și neînmatriculată în România. La acea dată, pe numele acestuia a fost deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ”punere în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat”, faptă care se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Doi ani s-au chinuit polițiștii din Bușteni să-l aducă la audieri. Omul a refuzat ani la rând să dea curs citațiilor trimise de anchetatori, invocând faptul că el nu recunoaște autoritatea statului.

Și-a explicat atitudinea invocând faptul că el este membru al comunității ”suveranilor”, fiind o ființă vie care nu recunoaște autoritatea statului, și nici legile țării în care trăiește.

Prins în cele din urmă, la sfârșitul anului trecut și adus cu escortă la Ploiești, dintr-un județ din zona Moldovei, bărbatul a fost lăsat să plece liber de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia, fiind plasat sub control judiciar.

Doar că, în perioada în care s-a aflat sub puterea acestei măsuri preventive, Florin Ionuț G. avea obligația să se prezinte periodic la poliție, fapt care nu s-a întâmplat. Când polițiștii l-au contactat telefonic și i-au cerut să vină la secție, individul le-a cerut să nu-l mai deranjeze întrucât se află într-o vizită.

”Totodată, în cuprinsul procesului-verbal încheiat cu ocazia aducerii la îndeplinire a mandatului de aducere se arată că inculpatul a fost contactat telefonic, ocazie cu care a declarat că se află la nişte cunoştinţe şi că nu se va deplasa la instanţă, solicitând să nu mai fie deranjat”, se arată în actul de acuzare, conform sursei citate

Dat fiind atitudinea acestuia, instanța a decis arestarea bărbatului în lipsă, iar în prezent se află încarcerat la Centrul de Reținere și Arest Preventiv al Poliției Prahova.

Tribunalul Prahova a respins, în data de 11 ianuarie 2023, contestația făcută de Florin Ionuț G. la decizia de arestare preventivă dispusă de instanța de fond.

Mai jos, ca exemplu, un interviu cu un cetățean suveran:

PUBLICITATE