Un bărbat care s-a infectat cu stafilococul auriu în Spitalul Piatra-Neamț, despăgubit cu 200.000 de euro

Un bărbat care a fost victima unui accident de circulație, a ajuns la Spitalul Județean de Urgență din Piatra-Neamț unde s-a infectat cu stafilococul auriu. A dat spitalul în judecată și a câștigat, în instanță, 200.000 euro daune morale de la spital. – notează alephnews.ro

Bărbatul a fost victima unui accident rutier și a ajuns să fie tratat la Spitalul Județean Piatra Neamț. Acesta a avut o mână și un picior rupte și au fost necesare două operații.

În timpul analizelor, s-a descoperit că acesta era infectat cu stafilococul auriu. Doi ani mai târziu, bărbatul în cauză a depus o acțiune de daune, spunând că a fost externat din spital fără să se fi vindecat de infecția nosocomială contractată în spital și fără să primească vreun tratament de specialitate.

În consecință, operația nu s-a vindecat, având dureri și incertitudini cu privire la vindecare sau ameliorare, maim ai mult decât atât, în urma tratamentului inadecvat, are acum un picior mai scurt cu 4,5 centimetri.

Cum era de așteptat, spitalul se apără și spune că pacientul a venit cu infecția din exterior. Practic unitatea spitalicească a cerut respingerea acțiunii bărbatului, spunând că stafilococul auriu este o bacterie care se întâlnește în mod normal în organismul uman, însă experiza IML a demonstrat contrariul, arătând că infecția a fost luată din spital.

Prin urmare, bărbatul a primit daune morale în valoare de 200.000 de euro.