Un bărbat a murit după ce a fost prins sub pietriș în cuva unui utilaj de sortare a balastului (FOTO)

Astăzi, în jurul orei 11:00, prin apel la 112 pompierii au fost înștiințați despre faptul că o persoană a fost prinsă într-un utilaj dintr-o balastieră în comuna Gherăești.

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Detașamentele de pompieri Roman și Piatra Neamț (o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare, o autospecială complexă pentru intervenție, containerul Multirisc și o ambulanță SMURD TIM) și SVSU Gherăești.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ajunse la locul solicitării, forțele de intervenție au constatat că un bărbat a fost prins sub pietriș în cuva unui utilaj de sortare a balastului.

Pompierii au acționat pentru scoaterea bărbatului din interiorul cuvei și îndepărtarea balastului.

Din păcate, bărbatul de 47 de ani nu prezenta semne vitale.

„Din primele verificări, s-a stabilit că, un bărbat de 47 de ani, din Piatra Neamț, angajat al unei societăți comerciale, în timp ce efectua activități de manipulare a unui utilaj tehnologic, în împrejurări care urmează să fie stabilite din cercetări, ar fi fost prins sub pietriș.

Din nefericire, în ciuda manevrelor de resuscitare, efectuate de echipajul medical sosit la fața locului, a fost declarat decesul bărbatului.

A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, precum și neluarea, respectiv nerespectarea măsurilor de sănătate și securitate în muncă, conform art. 192, 349 și 350 din Codul Penal, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț.

În cauză, a fost sesizat și Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamț.” – a transmis purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț

PUBLICITATE