Un avion militar s-a prăbuşit în judeţul Mureş

Un avion militar, MIG 21 LanceR, s-a prăbuşit marţi în judeţul Mureş. Potrivit primelor informaţii, pilotul a reuşit să se catapulteze, a fost recuperat şi este conştient.

Din primele informații, avionul de tip MIG 21 decolase de la Baza 71 din Câmpia Turzii și efectua un zbor de antrenament.

Avionul s-a prăbușit în localitatea Dedrad, iar pilotul s-a catapultat.

Inspectoratul General al Aviaţiei din MAI a transmis că se intervine cu un elicopter pentru transportul victimei de la Deta la un spital din Târgu Mureş.

„Aeronavă MiG 21 LanceR prăbușită în județul Mureș

Pilotul a reușit să execute manevra de catapultare și este în stare stabilă, conștient și cooperant cu echipele de intervenție ajunse la fața locului.

O aeronavă MiG 21 LanceR din cadrul Bazei 71 Aeriană Cîmpia Turzii, care efectua un zbor de instrucție, s-a prăbușit marți, 20 aprilie, în jurul orei 14.30, la în apropierea localității Dedrad, județul Mureș, într-o zonă nelocuită.

Conducerea bazei aeriene a pus în aplicare de urgență planul de intervenție în astfel de situații, iar o comisie numită la nivelul Statului Major al Forțelor Aeriene se va deplasa de urgență la locul prăbușirii pentru investigarea evenimentului.” – a transmis Ministerul Apărării Naționale.