Un avion militar s-a prăbuşit în judeţul Mureş

Un avion militar, MIG 21 LanceR, s-a prăbuşit marţi în judeţul Mureş. Potrivit primelor informaţii, pilotul a reuşit să se catapulteze, a fost recuperat şi este conştient.

Din primele informații, avionul de tip MIG 21 decolase de la Baza 71 din Câmpia Turzii și efectua un zbor de antrenament.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Avionul s-a prăbușit în localitatea Dedrad, iar pilotul s-a catapultat.

Inspectoratul General al Aviaţiei din MAI a transmis că se intervine cu un elicopter pentru transportul victimei de la Deta la un spital din Târgu Mureş.

„Aeronavă MiG 21 LanceR prăbușită în județul Mureș

Pilotul a reușit să execute manevra de catapultare și este în stare stabilă, conștient și cooperant cu echipele de intervenție ajunse la fața locului.

O aeronavă MiG 21 LanceR din cadrul Bazei 71 Aeriană Cîmpia Turzii, care efectua un zbor de instrucție, s-a prăbușit marți, 20 aprilie, în jurul orei 14.30, la în apropierea localității Dedrad, județul Mureș, într-o zonă nelocuită.

Conducerea bazei aeriene a pus în aplicare de urgență planul de intervenție în astfel de situații, iar o comisie numită la nivelul Statului Major al Forțelor Aeriene se va deplasa de urgență la locul prăbușirii pentru investigarea evenimentului.” – a transmis Ministerul Apărării Naționale.

PUBLICITATE