Un alt accident a avut loc, aseară, în Săvinești


În această dimineață, o femeie de 46 de ani a fost accidentată grav, în timp ce aceasta traversa trecerea pentru pietoni de lângă Petromul din Săvinești (vezi articolul – AICI). Conform unui comunicat al Poliției Neamț și ieri seară, tot în Săvinești a avut loc un accident în urma căruia a rezultat rănirea unui pieton care traversa trecerea pentru pietoni

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În seara zilei de 19.10.2016, polițiștii rutieri au fost sesizați despre faptul că pe DN 15, în localitatea Săvinești a avut loc un accident rutier produs, în urma căruia a rezultat rănirea unui pieton.

Din primele cercetări se pare că în timp ce un bărbat de 39 de ani, din Piatra Neamț conducea un autoturism pe DN 15, având direcția de mers Piatra Neamt – Bacău, a surprins și accidentat un bărbat de 45 de ani, din Rediu, care s-a angajat în traversarea drumului.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ.

Pentru evitarea victimizării dvs., în calitatea de participant la traficul rutier ca pieton, Poliția Neamț vă recomandă:
Traversaţi numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colţ de strada! Nu traversaţi prin faţa sau spatele autovehiculelor oprite!
La orice traversare, opriţi-vă în afara parţii carosabile, asiguraţi-vă din stânga, din dreapta şi apoi din stânga din nou!
Apreciaţi corect timpul necesar pentru a traversa în siguranţă şi luaţi în calcul ca atunci când traversaţi străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflaţi într-o zonă cu regim de viteza ridicat trebuie sa fiţi mai prudenţi!
Traversaţi perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Daţi şoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!
Când traversaţi prin alt loc decât trecerile marcate, autovehiculele au prioritate – este responsabilitatea dumneavoastră să vă asiguraţi.
Copiii nu trebuie lăsaţi să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili şi nu pot aprecia corect distanţele şi vitezele. Nu uitaţi! – copiii imită comportamentul rutier al adulţilor.
Evitaţi să circulaţi pe partea carosabilă sau pe pistele pentru biciclişti! Folosiţi trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeţi cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveţi traficul în faţă!
Respectaţi întocmai semnificaţia semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) şi nu circulaţi pe drumurile publice daca aţi consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat creşte semnificativ.
Fiţi prudenţi pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtaţi haine de culori deschise şi elemente reflectorizante!

D.M.B.
PUBLICITATE