Un agent de poliție din Dumbrava Roșie, arestat pentru mită de 100 lei


Ovidiu Constantin Barzaghideanu, agent de poliţie judiciară în cadrul Postului de Poliţie Dumbrava Roşie – IPJ Neamţ, a fost reținut 24 de ore de către procurori pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ au dispus prin ordonanţa din data de 04.02.2016 punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pe o durată de 24 de ore a inculpatului Barzaghideanu Ovidiu Constantin, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, prev. de art. 289 alin. 1 C.p. cu aplic. art. 7 lit. c din Legea nr. 78/2000.

În fapt, în sarcina acestuia s-a reţinut că la data de 17.12.2015, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu ca agent de poliţie judiciară în cadrul Postului de Poliţie Dumbrava Roşie – I.P.J. Neamţ a oprit pentru control un autoturism condus de către martorul M.O.C., comunicând-i acestuia faptul că urmează să îl sancţioneze contravenţional pentru că avea aplicată folie neomologată şi nu deţinea rovinietă. În final, inculpatul a solicitat şi a obţinut suma de 100 lei pentru a-i permite martorului să plece fără a-l mai sancţiona contravenţional.

În cursul zilei de 05.02.2016, cauza va fi înaintată judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Neamţ pentru luarea măsurii preventive a arestului.
Pe parcursul cercetărilor penale procurorii au beneficiat de sprijinul conducerii I.P.J. Neamţ şi a Serviciului Judeţean Anticorupţie Neamţ.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având drept scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

PUBLICITATE