Umilință maximă pentru minciunile unui site de știri din Neamț

Articolul continuă după anunț

tvmUmilință maximă pentru jurnaliștii și site-urile de știri din Neamț care, astăzi (3 iunie) s-au grăbit să mai facă, așa cum ne-au obișnuit, afirmații false, minciuni menite să discrediteze primarul municipiului Piatra Neamț. Cu titlul „STIRE DE ULTIMA ORA. CURTEA DE CONTURI, CONTROL INOPINANT ACUM LA PRIMARIA PIATRA- NEAMT”, știrea prezintă cum „Curtea de Conturi desfasoara la aceasta ora un control inopinant la Primaria Piatra- Neamt”. Nimic mai fals! Curtea de Conturi derulează anual auditul periodic iar „inopinanța” e din prima săptămână a lunii mai și va dura până la sfârșitul lunii iunie.

Pe pagina de Facebook a primăriei a apărut și un răspuns care îi discreditează pe cei care scot astfel de informații ba, mai mult, îi și îndrumă să își corecteze greșelile gramaticale:

Referitor la informațiile eronate transmise de către unele site-uri, dorim să facem următoarele precizări:

Primăria municipiului Piatra-Neamț, la fel ca toate instituțiile publice, este auditată periodic de către organisme independente care controlează corectitudinea cheltuirii banului public.
Curtea de Conturi a României prin Camera de Conturi Neamț efectuează anual, în această perioadă, audituri la Primăria municipiului Piatra-Neamț. Din prima săptămână a lunii mai și până la sfârșitul lunii iunie Camera de Conturi Neamț derulează și anul acesta auditul periodic. Nu este vorba nici de un control „inopinant”, nici de unul inopinat.