Umiditate și igrasie în locuință – Ce e de făcut?

Chiar dacă omul este dependent de ea, apa este inamicul numărul unul al clădirilor. Infiltrațiile nu numai că produc mucegai și igrasie, deteriorând aspectul tencuielii și implicit, sănătatea locatarilor, ci provoacă și daune structurii clădirii.

Umiditatea din locuință poate să fie uneori greu de depistat, iar în astfel de situații este nevoie de ajutorul specialiștilor, însă în cazurile facile, poți încerca singur să descoperi care este sursa problemei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Umiditatea din casă – Prevenire și tratament

De unde provine umiditatea din casă? Asta este una din cele mai frecvente întrebări. Umiditatea poate fi cea mai mare problemă a oamenilor, care locuiesc fie la case, fie în apartamentele de la parterul unor blocuri mai vechi. Ea apare mai ales în partea de jos a pereților. Poate fi localizată și la structurile de cărămidă și zidărie, de la casele vechi.

Creșterea umezelii afectează aspectul locuinței, indiferent dacă este vorba despre casă sau apartament. Infiltrațiile pot apărea atât la exterior, cât și la interiorul clădirii. Cauzele umidității pot fi numeroase, ca de exemplu:

  • Jgheaburi înfundate care atunci când sunt ploi abundente pot să inunde fațada casei
  • Conducte crăpate, țiglă deteriorată
  • Lipsa unor lucrări de impermeabilizare la pereții clădirii, în subsol
  • Izolarea termică slabă a fațadei clădirii
  • Ventilația necorespunzătoare în subsolul slab încălzit
  • Fisurile de la pereții exteriori care sunt vulnerabile la ploi și care produc umezeală și igrasie 
  • Inundație la subsol, etc. 

Condensarea umidității pe suprafața elementelor de construcție poate avea consecințe grave. Ați observat că în anotimpul rece, poate apărea condens în dulapuri sau în spatele acestora?

Ei bine, în anumite situații se poate preveni această problemă printr-o ventilare mai bună sau prin folosirea aparatelor de dezumidificare, ce au rolul de a absorbi umezeala din aer, însă nu de fiecare dată.

Cea mai sigură metodă de prevenire a umidității presupune aplicarea unor metode moderne de impermeabilizare. 

Reparația fisurilor din beton de la pereții clădirilor

Cheia unui proiect de reparație de succes la pereții unei clădiri este găsirea cauzei reale a problemei. Fisurile pot să apară la pereți, pardoseală, subsol, terasă, garaj. Astfel de crăpături în zidurile de beton afectează cu siguranță aspectul clădirii și trebuie reparate. În caz contrar, ele pot provoca în timp și alte probleme grave – degradări suplimentare pe măsură ce umiditatea va pătrunde tot mai mult prin fisurile suprafețelor din beton. 

Când se observă astfel de probleme (ex. scurgeri de apă în subsoluri, umiditate și fisuri în pereții de beton), reparațiile trebuie să înceapă cât mai repede. Experții spun că umezeala din subsolul unei clădiri poate produce pagube mari. De asemenea, și fisurile la diferite structuri din beton au consecințe grave, deoarece apa va pătrunde prin aceste crăpături și va afecta integritatea pereților și fundației, chiar dacă sunt din beton.

Umiditatea duce la formarea mucegaiului, care în timp descompune betonul. Pentru a preveni asta, sunt necesare anumite lucrări de etanșare ale suprafețelor din beton deteriorate. Este vorba despre reparații ale fisurilor din beton și despre folosirea unor materiale care acoperă defectele pereților de beton.

Pentru o recondiționare durabilă, de succes, vă recomandă să apelați la serviciile de impermeabilizări oferite de Hidroizolații Conduraru – o firmă de top cu peste 15 ani de experiență în domeniu. Numai dacă apelați la astfel de specialiști aveți garanția că se vor aplica cele mai bune metode pentru remedierea infiltrațiilor. Specialiștii folosesc un sistem eficient de hidroizolație și protecție exterioară la pereții clădirii, la subsol și fundație, pentru a rezolva și preveni apariția acestor probleme în viitor.

PUBLICITATE
SURSĂ