Ultima ședință a prefectului Ioan Vlad Angheluță, pe anul 2015

Prefectul judeţului Ioan Vlad Angheluţă a condus astăzi, 17 decembrie a.c., ultima şedinţă din acest an a Colegiului prefectural.

Întâlnirea s-a desfăşurat într-un cadru informal, prilejuit de apropierea sărbătorilor de iarnă.

????????????????????????????????????În tradiția pe care am inaugurat-o anul trecut, reuniunea Colegiului prefectural din decembrie o dedicăm unei treceri în revistă a principalelor realizări ale anului în curs și unei perspective a anului viitor, sub aspectul priorităților pe care le vom avea în vedere fiecare dintre noi. De aceea aş dori să avem un dialog interactiv, fără o agendă prestabilită şi,  pentru a sparge gheața, voi începe eu cu punctarea principalelor realizări ” a spus în deschiderea întâlnirii prefectul Ioan Vlad Angheluţă.

Astfel, prefectul judeţului a enunţat câteva evoluții pozitive ale indicatorilor economici și sociali şi anume: înscrirea județului Neamţ în lista foarte scurtă a județelor care înregistrează excedent al balanței de plăți; evoluția pozitivă înregistrată de indicatorii specifici activtății de turism;  alocarea pentru județul Neamţ a cele mai mari sume prin Programului național de dezvoltare locală în conformitate cu O.U.G. nr. 28/2013 (556 mil lei in 166 proiecte).

Totdată au fost remarcate câteva din principalele realizări ale Instituției prefectului, precum : completarea Ghidului investitorului cu un ”Îndrumar pentru obţinerea avizelor şi autorizaţiilor necesare proiectelor finanţate din fonduri europene”; derularea Programului pentru ajutorarea persoanelor defavorizate POAD, şi  fundamentarea schemei de ajutor de stat pentru compensarea pagubelor provocate de secetă, primirea ajutoarelor de către 330 familii din comuna Păstrăveni, ale căror gospodării au fost afectate de inundații și grindină în luna iulie,  prin buna colaborare cu Agenția de Plăți și Inspecție Socială și Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Au avut intervenţii prezentându-şi realizările anului 2015 şi priorităţile anului viitor, şefii a 10 instituţii publice: Inspectoratul Şcolar Judeţean, Direcţia de Sănătate Publică, Administraţia Judeţeană Finanţelor Publice, Direcţia judeţeană de Statistică, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Comisariatul Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centrul judeţean Neamţ, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale – oficiul judeţean Neamţ.

????????????????????????????????????

La finalul întâlnirii prefectul a mulţumit tuturor colaboratorilor pentru implicare şi sprijin şi a adus, deasemenea, mulţumiri reprezentanţilor mass media.

Vă mulţumesc pentru sprijin şi colaborare, vă felicit pentru realizări şi nu pot să nu remarc că fiecare dintre instituţiile noastre a dat o latură realistă problemelor cu care ne-am confruntat zi de zi. Trebuie în continuare să depunem eforturi pentru a spori încrederea cetăţeanului în instituţiile publice pentru că, cred eu, acest lucru asigură stabilitatea pe care ne-o dorim. Şi încrederea se obţine, în primul rând, prin transparenţă şi adevăr. Tuturor vă doresc un an cu împliniri, sănătate şi putere de muncă” a spus la final prefectul Ioan Vlad Angheluţă.

La întâlnire au fost prezenţi şi au avut intervenţii, alături de membrii Colegiului prefectural, alti invitaţi: subprefectul judeţului – Ghoerghe Neculae, vicepreşedintele Consiliului judeţean – Dan Manoliu, precum şi şefii altor instituţii publice.

PUBLICITATE