O fată de 13 ani a murit înecată într-un râu din Neamț (FOTO)

Astăzi, în jurul orei 15:45, pompierii au fost înștiințați că o persoană s-ar fi înecat în râul Siret.

Potrivit ISU Neamț, două fete de 11 și 13 ani au mers la scăldat. Un localnic a observat faptul că cele două fete au nevoie de ajutor, astfel a reușit să salveze una din fete.

La locul solicitării s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu o autospecială complexă pentru intervenție, un autoturism de serviciu, două bărci și o ambulanță SMURD TIM din cadrul Detașamentului Roman, membri ai SVSU Doljești și un echipaj cu ambulanță de la SAJ Roman.

Căutarea persoanei s-a efectuat atât pedestru cât și acvatic.

Fetiță a fost găsită de localnicii care au participat la căutări. Imediat a fost preluată de echipajul SMURD TIM și s-au început manevrele de resuscitare.

Din păcate, medicul de pe ambulanța SMURD TIM a declarat decesul fetei în vârstă de 13 ani.

Fetița de 11 ani a fost preluată de echipajul Serviciului de Ambulanță și transportată la spitalul din Roman.

„La data de 4 iunie, în jurul orei 15:45, polițiștii au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că o persoană s-ar fi înecat în albia râului Siret.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a rezultat faptul că, două minore, cu vârste de 11 și 13 ani ar fi mers la scăldat, în localitatea Doljești.

Un localnic ar fi observat faptul că cele două fete au nevoie de ajutor, reușind să salveze minora de 11 ani, iar cu ajutorul altor locanici să aducă la mal cealaltă minoră.

Din nefericire, echipajul medical a declarat decesul fetei în vârstă de 13 ani.

În cauză polițiștii continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și ucidere din culpă.” – a transmis purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț


RECOMANDĂRI

Pompierii nemțeni vă recomandă să respectați regulile de prevenire pentru a evita producerea unor astfel de evenimente nedorite:

• frecventaţi doar locurile special amenajate pentru înot şi scăldat;
• evitaţi scăldatul în râuri, lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci;
• nu realizaţi acte de teribilism prin plonjarea de pe platforme, poduri sau alte elemente de construcţii;
• nu intraţi în apa rece înfierbântaţi;
• nu vă aventuraţi în apă seara târziu sau pe timp de noapte;
• nu vă aventurați în apă când sunteți în stare de ebrietate;
• să nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi lângă şi în apă.

Scăldatul poate deveni un pericol dacă este alimentat de neglijență și de ignorarea regulilor!

PUBLICITATE