Luni, 19 august, de la ora 11:00, sala „Calistrat Hogaș“ a Consiliului Județean Neamț va găzdui un recital extraordinar susținut de tineri interpreți în cadrul proiectului „Pe urmele lui Enescu”. Evenimentul, organizat de DGASPC Neamț în parteneriat cu Fundația Culturală „Remember Enescu”, este dedicat în special categoriilor sociale vulnerabile.
- Luni, 19 august, de la ora 11.00, în sala „Calistrat Hogaș“ a Consiliului Județean Neamț – recital de excepție susținut de tineri interpreți. Intrarea este liberă
DGASPC Neamț, în calitate de partener al Fundației Culturale „Remember Enescu” în proiectul co-finanțat de Adminstrația Fondului Cultural Național, vă invită luni, 19 august, la ora 11.00, în sala „Calistrat Hogaș“ a Consiliului Județean Neamț la un concert de excepție intitulat „Pe urmele lui Enescu“.
Concertul este dedicat tuturor iubitorilor de muzică de calitate dar mai ales, categoriilor sociale vulnerabile: copii instituționalizați, persoane cu dizabilități, vârstnici, mame aflate în dificultate socială, etc. Intrarea este liberă.
Fundația Culturală „Remember Enescu“ a inițiat proiectul „Tineri interpreți pe urmele lui Enescu“ care și-a propus „Dezvoltare sociala prin cultură“, promovând tinerii muzicieni și creația enesciană printr-un turneu de amploare. Totodată, acest demers are și o componentă socială, aducând muzica și arta aproape de cei care au cea mai mare nevoie de ele.
„Suntem onorați să fim parteneri în acest proiect care îmbină atât de armonios sublimul și genialitatea marelui Enescu cu profunzimea socială. Ne bucurăm să avem în fața noastră artiști talentați care ne apropie de muzica marelui compozitor și suntem încântați să putem oferi copiilor instituționalizați, persoanelor cu dizabilități și altor categorii vulnerabile oportunitatea de a asista la un regal muzical“, a spus Cristina Păvăluță, director general al DGASPC Neamț.
Proiectul implică organizarea unui turneu național care cuprinde 10 recitaluri de excepție și 10 prelegeri captivante despre Enescu. Turneul va străbate mai multe orașe: București, Focșani, Bârlad, Iași și Piatra Neamț, Tecuci și Miclăușeni.
Protagoniștii acestui eveniment sunt 6 tineri muzicieni talentați: harpistul Andrei Olaru, violonista Ștefania Turcu, flautista Maria Velia, pianiștii Matei Lăbunț, Miruna Măciucă si compozitoarea Oana Vardianu.
Într-un plan profund simbolic, proiectul va urma parcursul unor trasee străbătute de Enescu însuși, în spiritul moștenirii lăsate de marele compozitor, care și-a dedicat întreaga viață artei și promovării tinerilor artiști.