Trimis în judecată pentru o serie de furturi din magazinele din Piatra-Neamț

Un bărbat din Piatra-Neamț a fost trimis vineri, 15 septembrie, în judecată, pentru comiterea a mai multor furturi din magazinele orașului.

Potrivit anchetatorilor, prima faptă a avut loc în noaptea de 16 spre 17 octombrie 2021, în jurul orei 00:30, când individul a furat două sticle de bere „Desperados” dintr-un magazin non-stop. Pentru a accesa frigiderul, a distrus sistemul de închidere cu o bucată de bordură.

În aceeași noapte, la scurt timp, a încercat să pătrundă într-un magazin de telefoane de pe bulevardul Republicii, spărgând geamul ușii de acces. Cu toate acestea, nu a reușit să sustragă bunuri, fiind depistat rapid de către organele de poliție.

Furturile au continuat pe 19 și 22 octombrie 2021, când individul s-a deplasat la magazinul Carrefour din centrul comercial Shopping City. Aici, a furat mai multe bunuri, printre care tricouri, jachetă, pantaloni, bermude, pantofi, șosete, o sticlă de vodcă, două camere auto și un cablu USB. Toate acestea au fost ascunse sub hainele sale și a părăsit incinta fără a achita contravaloarea lor, folosind zona de acces.

Totodată, pe 26 octombrie 2021, individul a sustras cinci baterii externe în valoare de 900 de lei de la un magazin Kaufland.

Acum, bărbatul va trebui să facă față acuzațiilor oficiale și să răspundă în fața instanței pentru seria de furturi din oraș. El este acuzat de furt calificat în formă continuată, având în total cinci acte materiale la activ.