Trimis în judecată după ce a lovit și a forțat un minor de 16 ani să intre în țarcul câinelui

Un bărbat din Neamț a fost trimis recent în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de „lipsire de libertate” şi „lovire sau alte violenţe” după ce a lovit și a vrut să forțeze un minor de 16 ani să intre în țarcul unde se afla un câine de talie mare.

Faptele au avut loc în vara anului trecut, când tânărul de 16 ani se afla cu mai mulți prieteni pe o stradă din comuna Pângărați.

La un moment dat, în dreptul lor a oprit o autoutilitară din care au coborât două persoane. Un bărbat l-a prins de mâini pe tânăr şi l-a târât cu forţa în curtea locuinţei sale, unde l-a lovit și a încercat să îl bage cu forţa în ţarcul unde se afla un câine de talie mare din specia Ciobănesc Bucovinean.

La un moment dat, minorul a reuşit să fugă și s-a îndreptat spre un drum forestier din zonă.

După ce a fugit aproximativ un kilometru prin pădure, tânărul a realizat că s-a pierdut şi nu mai cunoaşte zona în care se află, astfel că a sunat la „112”, acesta fiind găsit de polițiști.

Deși martorii au confirmat cele întâmplate, bărbatul nu a recunoscut faptele, susţinând că minorul a venit de bună voie în curtea lui.

Bărbatul ar fi declarat că i-a reproșat tânărului faptul că îi speria nepoatele, atrăgându-i acesteia atenţia că va da drumul la câine afară dacă va mai continua cu comportamentul său, asmuţind şi câinele în acest sens.

PUBLICITATE