Trenul Intercity Suceava – București va avea oprire și în gara din Roman

Trenul Intercity, care circulă pe relația București – Suceava și retur, va avea oprire și în gara din Roman, a transmis președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.

„Dragi nemțeni, am reușit, datorită sprijinului colegului meu Sorin Mihai Grindeanu, ministrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, ca începând de astăzi, 15 decembrie, trenul Intercity care circulă pe relația București – Suceava și retur, respectiv trenul 551/552, să aibă oprire și în Gara Roman, conform noului program al circulației feroviare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Am ținut cont de multele solicitări ale romașcanilor și cetățenilor din zonă, care își doresc să ajungă într-un timp cât mai scurt spre București și spre Suceava, dar și de cele ale oamenilor care au serviciu în orașul mușatin și locuiesc în împrejurimi.” – a transmis președintele Consiliului Județean Neamț

Ionel Arsene a mai declarat că astăzi, 15 decembrie, a primi răspuns de la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii la solicitarea transmisă de la Consiliul Județean Neamț.

„Municipiul Roman beneficiază de un aport investițional consistent, sectorul industrial fiind bine reprezentat de companii mari cu activitate în industria extractivă, industria prelucrătoare, metalurgie.

Sunt companii cu număr mare de salariați, care au nevoie de conexiune feroviară cu celelalte localități din zonă.

Datorită susținerii ministrului Transporturilor, la o preocupare pe care o aveam față de problema semnalată de romașcani s-a găsit soluție!

Sper ca și a doua solicitare pe care am formulat-o către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, aceea de a schimba categoria trenului care circulă pe ruta Piatra-Neamț – București în INTERCITY, pe aceeași relație și la aceeași oră, să se soluționeze la fel de repede, pentru scurtarea timpului de deplasare.

Și locuitorii din Piatra-Neamț și zonele învecinate au nevoie de transport de mare viteză către Capitală.” – a mai spus Ionel Arsene

PUBLICITATE